Doorgaan naar artikel
Sarah van Embden
Sarah van Embden
Profiel

Langzaamaan is er steeds meer bekend over het spel. Eerder, lieten we jullie al wat nieuwe beelden zien die vrij waren gegeven. Nu hebben we weer wat nieuwe informatie over de drie beroepen van Wizards Unite waaruit je kan kiezen. Net als met Ingress en Pokémon Go,  zal je met Wizards Unite ook een keuze kunnen maken uit drie teams. Voorheen dachten we dat dit misschien de Hogwarts Houses (de afdelingen) konden zijn, maar al snel bleek dit niet het geval te zijn. In het spel kan je overigens wél kiezen of jij een Hufflepuff (Huffelpuff), Gryffindor (Griffoendor), Slytherin (Zwadderich) of Ravenclaw (Ravenklauw) bent, maar vooralsnog blijkt dat dit verder geen invloed heeft op het verloop van het spel. Wat wél invloed heeft is het beroep dat je kiest, in het spel aangeduid als Professions. De keuze bestaat uit: Auror (Schouwer), Magizoologist (Magie-zoöloog) en Professor. Hier hebben we ons in verdiept en we hebben voor jullie uitgezocht welk voordeel elk beroep heeft en hoe dit van toepassing is op het spel, want elk beroep geeft andere resultaten en effecten.

Algemeen
Het kiezen van een beroep kan (voor zover dat nu bekend is) op een later moment nog veranderd worden. Elk beroep heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je beroep kies je aan het begin van het spel. Elk beroep dat je uitoefent heeft eigen specialiteiten (Skills). Deze Skills kan je versterken door lessen te volgen en dus te trainen.  Als je dit gedaan hebt, kan je weer de Skills vrijspelen in je Skill Tree. Ieder beroep heeft (hoogstwaarschijnlijk) een andere Skill Tree.

.

Auror (Schouwer)
Houd je ervan om tegen het kwaad te strijden? Dan kan Auror (Schouwer) een voordelig keuze voor je zijn. Aurors zijn veelal gericht op effectieve spreuken die veel schade aanrichten en daardoor zeer geschikt zijn tegen kwaadaardige tovenaars. Heb je ervoor gekozen om Auror te worden? Dan zal je gedurende het spel Harry Potter zelf tegen komen; hij leidt namelijk het team van deze gespecialiseerde strijders die perfect zijn tegen de ‘Dark Forces’.
Dit is een voorbeeld van hoe de Auror Skill Tree eruit ziet:

Magizoologist (Magie-Zoöloog)
Is vechten tegen andere tovenaars niet jouw ding? Ben je meer van het helpen en heb je een interesse in dieren? Dan is Magizoologist (Magie-Zoöloog) wellicht hét beroep voor jou. Als Magizoologist ben je gespecialiseerd in healing (helen) voor je teamgenoten en het verslaan van beesten. Veel is hier nog niet over bekend, maar we weten wel dat dit team geleid wordt door onze Rubeus Hagrid.

Professor
Het beroep dat geleid wordt door onze geliefde Profesor McGonagall (Prof. Anderling) is Professor. Zij is degene die je gedurende het spel zal helpen om de beste Skills uit je Professor-carrière te halen. Professors hebben het voordeel in het neerhalen van hun vijanden met sterke spreuken, daarbij kunnen ze hun teamgenoten ondersteunen tijdens deze gevechten en zijn ze het meest effectief tegen ”Curiousities”.

Zoals je kan zien is er nog vrij weinig bekendgemaakt over de beroepen, maar dit is wat er tot nu toe bekend is. Mochten jullie nou op de hoogte gehouden willen worden van alle nieuwtjes omtrent Wizards Unite, volg ons dan nu op Facebook en mis niets!