Doorgaan naar artikel
De Formule 2 maakt zijn opwachting in F1 2019
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Goed nieuws voor wie het jammer vond dat de Formule 1-games zich beperkten tot de koningsklasse: vandaag heeft Codemasters namelijk bekendgemaakt dat we ook met de Formule 2 aan de slag kunnen in F1 2019. Ook de carrièremodus krijgt hiermee weer extra verdieping, iets dat voor racepuristen natuurlijk erg welkom is. Ondermeer George Russel, Lando Norris en Alexander Albon die dit jaar nieuw zijn, reden vorig jaar nog hun wedstrijden in de een-trap-lagere-klasse.

Daarnaast is ook de Legends-editie aangekondigd, die deze keer twee wereldberoemde coureurs toevoegt aan de game, namelijk Alain Prost en Aryton Senna. Beiden vochten in het verre verleden verhitte gevechten uit in de sport die toentertijd nog een stuk onveiliger was. Ook zullen hun Ferrari en McLaren uit 1990 in de Legends-editie aanwezig zijn, samen met een aantal exclusieve liveries. Voor Formule 1-fans niet te missen extra’s als je het ons vraagt.

F1 2019 komt dit jaar een stuk eerder uit dan verwacht, namelijk op 25 juni. De game zal verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.