Doorgaan naar artikel
Bigben kondigt FIA European Truck Racing Championship aan
Danielle Rooijakkers
Danielle Rooijakkers
Profiel

Bigben heeft een nieuwe game aangekondigd voor de fans van racegames en truck simulaties: FIA European Truck Racing Championship. Deze racesimulatie zal in juli 2019 verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

FIA European Truck Racing Championship plaatst je achter het stuur van een superkrachtige 5-tons truck waarmee je het opneemt tegen andere trucks. Dit doe je steeds in vier sprints van 45 km, met gebruik van speciale passeertechnieken, physics en inertia die kenmerkend zijn voor trucks. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor een 200 liter water reservoir dat handmatig bediend moet worden om de remmen te koelen en oververhitting te voorkomen. De banen waarop gereden wordt zijn verschillende grote Europese circuits, waaronder de Nürbürgring, Misano, Le Mans en de Hungaroring.

Ben jij klaar om in FIA European Truck Racing Championship het digitale asfalt onveilig te maken? Vanaf juli 2019 kan dat op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Voor nu hebben we vast een mooie trailer voor je.