Doorgaan naar artikel
Sfeerimpressie: Paaspop 2019
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Als een van de eerste festivals van het seizoen biedt Paaspop 2019 haar bezoekers de kans om alvast warm te draaien voor een zomer vol festivals. Zoals de naam doet vermoeden, vindt dit evenement ieder jaar plaats tijdens het paasweekend. Een boerenlandschap in Schijndel wordt omgetoverd tot feestoord waar over een verloop van drie dagen iedere dag 30.000 feestvierders losgaan. Wij waren er deze editie wederom bij en je leest hier onze impressie.


Het blijft gevaarlijk een festival zo vroeg in het jaar te organiseren aangezien het weer alle kanten op kan en dit toch wel een grote invloed heeft op het plezier van de bezoekers. Gelukkig werden we van vrijdagmiddag tot maandagochtend overgoten met zonlicht en is er geen druppel regen gevallen. Hierdoor was het festivalterrein overspoeld met mensen die een drankje dronken in de buitenlucht en was het bijna jammer dat er geen buitenpodium was.

Gelukkig was het binnen in de tenten nog redelijk goed uit te houden met de warmte, waardoor we konden genieten van de vele onwijs gevarieerde optredens die Paaspop 2019 te bieden had. De twee hoofdpodia Phoenix en Apollo waren de plekken waar je de meest bekende artiesten kon bewonderen. Zo waren de headliners Within Temptation, Oscar and the Wolf en Ronnie Flex & Deuxperience allemaal acts die de Apollo op z’n kop zetten. Wat wel een nadeel was, was dat het geluid in deze tent alleen vooraan heel goed was. In de rest van de Apollo stond het veel te hard en kon je de herrie amper een uur volhouden. Hopelijk hebben de organisatoren dit ook gemerkt en zien we volgend jaar verbetering.

Het andere hoofdpodium Phoenix wist ook veel vermaak te bieden en het was ook de plek om ’s avonds nog wat dansjes te doen met artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, 25 Years Charly Lownoise & Mental Theo en Pendulum DJ Set. Maar Paaspop 2019 had meer dan twee podia: dit jaar maar liefst veertien! Deze werden gevuld met acts van ieder genre van metal tot hip hop en van rap tot hardcore, er was voor ieder wat wils en je hoefde je geen moment te vervelen.

Maar Paaspop heeft naast de vele acts nog meer te bieden voor als je toch even een vrij momentje hebt of wat anders wilt gaan doen. Zo kon je naar hartenlust je maagje vol eten op het Foodtruck-festivalletje, een speciaalbiertje drinken bij de daarvoor bestemde bars of eventjes in stilte losgaan in de silent disco. Al met al was het drie dagen genieten geblazen op het terrein van Paaspop 2019.

Naast losgaan op het festivalterrein kon je ook je heil zoeken op de camping. Natuurlijk was dit de ideale plek om je roes uit te slapen, maar dit jaar was ook daar meer dan ooit te beleven. Zo was er goed ingespeeld op de warmte aangezien er een heus subtropisch zwembad was aangelegd. Hier kon je lekker afkoelen om vervolgens in het gras met een drankje te genieten van de zon en de kleine optredens op het podiummetje alvorens je je klaarmaakte om naar het festivalterrein te gaan. Ook ’s avonds kon je op de camping terecht om lekker door te feesten in de silent disco of de feesttent. Ook als je al helemaal uitgeput was werd er voor je gezorgd met een lekker warm kampvuur om bij te zitten.

Al met al was Paaspop 2019 weer een fantastische opening van het festivalseizoen met meer optredens en entertainment dan ooit tevoren. Er was altijd een optreden om heen te gaan, een activiteit om te ondernemen of een lekker hapje en drankje om van te genieten. Het heerlijke weer en de goed verzorgde camping versterkte het leuke weekend alleen maar en wij kunnen niet wachten om volgend jaar met Pasen weer naar Schijndel af te reizen.