Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Conclusie

De Ring Video Doorbell Pro is een slimme bel die absoluut van toegevoegde waarde is. Het is een goede slimme bel en qua prijs is deze niet de duurste. Daarnaast is het een extra beveiligingscamera, die je voordeur netjes in de gaten houdt. De Ring Video Doorbell Pro is dan ook absoluut het aanschaffen waard.

In de hedendaagse wereld worden huizen steeds slimmer. Met dank aan systemen als Nest, Philips Hue en Ring kun je een groot gedeelte van je huis automatiseren, maar ook beveiligen. Wij hebben de Ring Video Doorbell Pro de afgelopen periode getest om te zien of een slimme deurbel bijdraagt aan een stukje wooncomfort.

Wanneer je de Ring Video Doorbell Pro koopt, zal je direct opvallen hoe extreem goed de doos gevuld is. Niet alleen een bel en kabels, maar ook andere covers, een boortje, een schroevendraaier en heel veel uitleg. Tevens is er een transformator in de doos te vinden. Kopers van het pakket, wat ongeveer 250 euro kost, zullen niet het gevoel hebben een prul te kopen. De start is dus voortvarend.

De transformator is misschien het opmerkelijkste onderdeel. Die heb je nodig om van de oude aansluiting van de bel naar de nieuwe aansluiting te gaan. Op de website van Ring is tevens te lezen dat je zonder oude aansluiting geen Ring Video Doorbell Pro kunt aansluiten. Gelukkig is dit niet zo, zo bleek naderhand, maar in alle gevallen heb je wel iemand nodig die verstand heeft van stroom. Dat is wel een nadeel, maar vermoedelijk kent iedereen wel iemand in zijn of haar omgeving die kan helpen.

Eenmaal aangesloten is de installatie zeer eenvoudig. Met dank aan een stap-voor-stap-installatie waar de app op je telefoon je doorheen praat heb je binnen enkele minuten de deurbel geconfigureerd. Belangrijk is wel dat er wifi in de buurt is van de bel. De Ring Video Doorbell Pro heeft namelijk geen bekabelde aansluiting voor internet.

Als alles is aangesloten en ingesteld is het tijd voor het echte gebruik en dit is zo simpel als je je kunt voorstellen. Iemand komt aan de deur, drukt op de bel en jij neemt op. Alle gesprekken worden overigens opgenomen (abonnement vereist) en zijn later terug te kijken. Tevens kun je in de app van de Ring Video Doorbell Pro een zone instellen waarbinnen beweging waar wordt genomen. Dit is vooral handig wanneer je de bel ook als beveiligingscamera gebruikt.

De kwaliteit van de Ring Video Doorbell Pro is goed te noemen. Zowel overdag bij licht als in de avond wanneer het donker is, herken je degene die aan de deur staat. Ook de kwaliteit van de audio is goed. Het misschien enige nadeel is de kleine vertraging die de bel kent. Dit geldt voor zowel de app, als de meegeleverde gong. Als er iemand voor de deur staat duurt het dus even voor je opneemt of opendoet.

Binnen de markt van de slimme deurbellen is er eigenlijk maar één echte concurrent en dat is de Nest Hello Videodeurbel. Alhoewel we deze niet getest hebben en dus geen één op één vergelijking kunnen doen, kunnen we wel het abonnement met elkaar vergelijken. En dat verschil is enorm. Waar je voor de Ring Video Doorbell Pro een abonnement van 3 euro per maand of 30 euro per jaar kunt afsluiten om een maand terug te kijken, vraagt Nest voor dezelfde periode 30 euro per maand of 300 euro per jaar.

Alles bij elkaar is de Ring Video Doorbell Pro een tof apparaat dat zeker bijdraagt aan het wooncomfort. De bel werkt eenvoudig, maar is niet door iedereen aan te sluiten. Gelukkig is de kwaliteit goed en het abonnement één van de goedkoopste.