Doorgaan naar artikel
BoxVR
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

BoxVR is een erg toffe titel voor wie op zoek is naar een manier om aan de dagelijkse beweging te komen. Helaas voelt het pakket als geheel toch een beetje karig.

Na het grote succes van de virtual reality-game Beat Saber, was het natuurlijk wachten op spellen die op dit succes proberen mee te liften. Een van de meest in het oog springende titels daarbij is BoxVR dat probeert workouts te combineren met een eigen versie van de Beat Saber-gameplay gebaseerd op boksen. Is het de dames en heren van FixVR gelukt om een titel af te leveren die een plekje naast eerder genoemde game verdiend?

BoxVR doet erg zijn best om te laten merken dat we hier niet te maken hebben met een echte game, maar meer met een fitness-maatje. Zo vul je bij het opstarten wat basisgegevens in over je leeftijd en gewicht en keer je na elke training terug in het overzichtsscherm waarin je ook je doelstellingen terugvindt die je hebt gesteld. Dit werkt wonderbaarlijk motiverend, omdat je toch altijd probeert om het dagelijkse metertje vol te krijgen en zodoende de nodige calorieën zult verbranden.

BoxVR

Om de doelstellingen te halen, heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je kiezen tussen voorgedefinieerde workouts die tussen de vijf minuten en een uur duren en samengesteld zijn door verschillende fitnesscoaches. Het is de ideale startplek voor wie nog niet zo goed weet waar te beginnen. De workouts zijn over het algemeen prima qua variatie en opbouw, en dit was voor ons dan ook de go-to-modus voor onze dagelijkse trainingssessie.

Voor wie nog niet genoeg heeft aan deze modus, is er de mogelijkheid om zelf workouts samen te stellen. Daarbij heb je de keuze uit alle muziek die de game biedt en waarmee je dus een schema met alleen je favorieten kunt inrichten. Helaas staan er geen bekende nummers op de tracklist van BoxVR, waardoor de charme van deze modus een beetje verloren gaat.

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om online de strijd aan te gaan, waarbij ook de ontwikkelaars van BoxVR regelmatig schijnen op te duiken. Helaas is het ons niet gelukt om dat voor elkaar te krijgen, laat staan dat we überhaupt iemand wisten te vinden voor onze online-sessie. We zijn dan ook bang dat er niet veel te beleven zal zijn in deze modus.

Dan natuurlijk het belangrijkste onderdeel van BoxVR en dat is de gameplay en die zit gelukkig wel snor. Door middel van boks-bewegingen is het de bedoeling om alles dat op je afgevuurd wordt, weg te slaan of te ontwijken, afhankelijk van het object. In het begin gaat dit nog een beetje voorzichtig met de helm die je op hebt, maar al gauw ga je helemaal op in de work-out en sla je als een volleerd bokser alles van je af. De registratie laat daarbij in onze ogen soms nog wel wat te wensen over, maar we zijn er nog niet over uit of dit aan de game ligt of aan onze beperkte snelheid. Dat neemt niet weg dat er een hoop lol te beleven valt met BoxVR en dat het een geweldig leuke manier is om zo aan je dagelijkse portie beweging te komen.

Het aantal area’s valt helaas wel wat tegen, net als de eerdergenoemde onbekende soundtrack. Dit zal ongetwijfeld een budgetkwestie zijn, maar het zorgt er wel voor dat het geheel een beetje karig aanvoelt.

Mocht je op zoek zijn naar een leuke manier om aan de benodigde beweging te komen, dan is BoxVR een perfecte titel. De workouts zijn gevarieerd en erg leuk om te doen en het overzicht van je beweging zorgt ervoor dat het met je motivatie ook wel goed blijft. Helaas is de rest eromheen niet erg uitgebreid, waardoor het toch een beetje beperkt voelt.

Wij speelden BoxVR op de PlayStation 4, het spel is daarnaast beschikbaar voor pc.