Doorgaan naar artikel
Ian Foppen
Ian Foppen
Manager festivalredactie, social media & Discord
Profiel

Wie had het ooit gedacht: dat 5 mei zo’n belangrijke dag zou worden in de Nederlandse geschiedenis. Heel Nederland viert dat we in vrijheid leven. Dit jaar waren wij aanwezig bij het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. Waar de dag wat fris en regenachtig begon, klaarde dit in de middag op en konden we genieten van een lekker zonnetje!

Wie vaker in Zwolle naar het bevrijdingsfestival is gegaan, voelde zich al snel thuis. De oude vertrouwde indeling werd nog steeds gehandhaafd. Een hoofdpodium in het midden van het park en diverse podia en andere activiteiten verspreidt over het terein. InĀ  totaal waren er 43 optredens bij te wonen tijdens het bevrijdingsfestival. Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur om 11:45 uur, begon om 12:00 uur het eerste optreden van de dag.

De line-up van Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle zag er als volgt uit:

Hoofdpodium

Maan, Jeangu Macrooy, Ilse DeLange, The Cool Quest XL, La Pegatina, Tom Walker, MY BABY, DJ Jaap Brienen en De Jeugd van Tegenwoordig.

Podium Abbott

Snelle, Jay-Way, Lee Brians III & The Glory Fires, Komodo, Sons Of The East, Guts, Novastar en Singlefeestje.

Sena Performers Stage

Pjotr, Nonchelange, Kleazer, Ten Times A Million, Ruud Fieten, A Mili en Money & The man.

Windesheim Danstheater

Zino Chavez & Gigi Morena, DJ Contest Windesheim, Naber, CharLeon & MC Choral, Roy El Kei & Friends, Angie Mill, Paquito Moniz, Odin en Pyrodox.

Delton VIP Lounge

Ruud Fieten Solo, ToyCar Taxi, Cousin Hatfield, Kids these days en Julia Zahra.

Voor wie niet de gehele dag muziek wilden luisteren en wat afwisseling zocht, waren er diverse activiteiten georganiseerd tijdens het bevrijdingsfestival. Aan de zijkant van het terein was er een winkelboulevard ingericht. Naast de gelegenheid om wat te eten en te drinken, waren er diverse winkeltenten te vinden met een gevarieerd aanbod. Voor de kinderen was er een familieweide ingericht vol vermakende activiteiten om te knutselen of spelletjes te spelen.

Nieuw dit jaar was dat enkele voetpaden om andere podia te bereiken eenrichtingsverkeer waren. Hoewel dit de doorstroom inderdaad bleek te bevorden, was het fijn geweest als dit van tevoren was aangegeven. Veel mensen kwamen dan ook voor de verassing te staan niet meer terug te kunnen naar waar ze vandaan kwamen. Hierdoor moesten zij een groot stuk omlopen.

Ondanks dat het festival rustiger was vanwege het weer, denken wij dat het weer een zeer geslaagde editie was. Met veel muziek, dans en plezier is er een echt feestje gebouwd in Zwolle om de vrijheid te vieren. Op naar volgend jaar!