Doorgaan naar artikel
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Het is nog maar een paar weken wachten tot Rock am Ring 2019 Duitsland op zijn kop zet. Ieder jaar is dit festival uitverkocht en staat er een variatie aan rock en metal, met soms zelfs een lichte uitschieter naar de dansgenres. Tijd om eens voor te beschouwen op de editie van dit jaar.

Dit jaar zijn de headliners Tool, Die Ärzte en Slipknot. Eerstgenoemde is na een lange afwezigheid weer terug met zowel een nieuw album als optredens op verschillende festivals. Iedereen die er wel eens naar geluisterd heeft, weet hoe eigenzinnig deze band is. Met hun progressieve, diep gelaagde nummers zal ongeveer iedere muziekliefhebber deze mannen wel kunnen waarderen en het belooft een genot voor het oor te worden.

Die Ärzte scoort vooral volle podia in Duitsland en is in Nederland een stuk minder populair. Wel is het nog steeds een waardige headliner door de klassieke punkklanken en het onvermogen om stil te blijven staan bij hun optredens. Slipknot is ondertussen een veteraan in het metalgenre en de bandleden komen met alweer hun zesde album onder hun arm naar Rock am Ring 2019. De brute maar toch melodische heavy metal is bij velen geliefd en de maar liefst negen bandleden zorgen met hun show ervoor dat je ogen ook wat te genieten hebben.

Naast de headliners komen er ook nog genoeg andere waardige acts naar de Nürburgring. Denk aan Die Antwoord met hun originele hip hop, het humoristische duo van Tenacious D, Slayer die hun afscheidstour komt doen en Dropkick Murphy’s die het Ierse feestje naar Duitsland brengen. Mocht je geïnteresseerd zijn in een sfeerimpressie van het festival, lees dan een of twee impressies van vorig jaar of bekijk hier het fotoverslag.

Waar onze oosterburen in uitblinken qua festivals is de prijs. De camping waar je kunt vertoeven voor of na een festivaldag is wederom uitgerust met een volledige supermarkt, maar dan wel eentje met ook echt normale prijzen. Daarnaast is de locatie erg uniek. Het festival vindt plaats bij de Nürburgring dat normaal een groot race-complex is, maar voor een weekend in juni wordt omgebouwd naar festivalterrein.

Rock am Ring 2019 vindt van 7 tot en met 9 juni plaats.