Doorgaan naar artikel
Dark Souls-studio FromSoftware en George R.R. Martin werken volgens geruchten samen aan game
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Een paar maanden geleden kwam er al een gerucht naar buiten dat FromSoftware en George R.R. Martin samenwerkten aan een nieuwe titel. Nu is dit gerucht dankzij Gematsu en een blogpost van George R.R. Martin zelf opeens een stuk waarschijnlijker geworden.

George R.R. Martin schreef in zijn blog dat hij als consult heeft gefungeerd voor een Japanse game. Gematsu heeft daarnaast nog gesproken met iemand die ‘betrokken bij FromSoftware is’ en die heeft aangegeven dat de nieuwe titel al drie jaar in de maak is met de Game of Thrones-auteur als een van de hoofschrijvers en dat het project intern bekendstaat als GR. Het gaat om een openwereldtitel met paardrijden en je zou verschillende koninkrijken binnen kunnen vallen om de leiders van die rijken te doden en zo vaardigheden vrij te spelen. Het zou dus niet om een game gerelateerd aan Game of Thrones gaan.

De samenwerking tussen Souls-meesterbrein Hidetaka Miyazaki en George R.R. Martin zou gepubliceerd worden door Bandai Namco en aangekondigd worden tijdens de E3-persconferentie van Microsoft, volgende maand dus.