Doorgaan naar artikel
Bee Simulator
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

We vragen ons heel erg af of de gameplaysystemen wel lang genoeg leuk blijven om van Bee Simulator een volwaardige game te maken. Toch is het wellicht door de kleurrijke en humorvolle wereld in combinatie met de sfeervolle muziek best de moeite waard voor kinderen.

Toen eerder dit jaar Bee Simulator aan werd gekondigd, wist niemand echt wat ze ervan moesten vinden. Was het weer een goedkoop spel zoals Goat Simulator dat alleen maar voor de memes verkocht zou worden? Bee Simulator lijkt toch meer een echte game te worden, hebben wij ervaren.

Wij waren aanwezig op de Bigben Week in Parijs en een van de games die onze aandacht, en die van veel anderen, trok, was Bee Simulator. In deze game ga je als bij op pad om de bijenbeschaving te redden van de ondergang. Deze ondergang wordt natuurlijk veroorzaakt door de mensheid. Het redden doe je door in de buitenwereld stuifmeel te verzamelen en bijvoorbeeld gevechten met wespen of andere insecten aan te gaan. Het heeft hierdoor veel meer een arcadegevoel en het is absoluut geen suf simulatiespel zoals Goat Simulator, dus misschien dat de titel van de game mensen nogal een verkeerde indruk geeft.

Al snel werd duidelijk dat Bee Simulator toch vooral een game voor de jongere speler, zo tussen de 6 en 12 jaar, is. Dit werd ook bevestigd door het brein achter het spel, die naast ons stond om tijdens onze demo het een en ander erover te vertellen. Zo is het verzamelen van stuifmeel niet ingewikkelder dan door ringen vliegen en bestaat het vechten uit een paar simpele knoppen. De game moet voor zo’n tien uur speelplezier zorgen, maar we vragen ons af of deze simpele gameplaysystemen voor veel langer dan dertig minuten leuk blijven.

Bee Simulator 2

Maar toch, we kunnen ons zomaar voorstellen dat deze game een prettige ervaring kan zijn voor de jongste gamers onder ons. De dialogen nemen zichzelf niet te serieus, de wereld is bijzonder kleurrijk en de sfeervolle muziek van The Witcher 3-componist Mikolai Stroinski mag er ook wezen. Hierdoor is het ondanks alles gewoon een aangenaam spel om te ervaren en zijn we stiekem best benieuwd geworden naar het uiteindelijke product later dit jaar.