Doorgaan naar artikel
Corsair Ironclaw Wireless en Corsair Glaive RGB Pro
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Voor een degelijke prijs heb je met zowel de Ironclaw Wireless en de Glaive RGB Pro muizen van de hoogste klasse in je bezit. De Ironclaw biedt een draadloze verbinding die zo goed is, dat je soms vergeet dat je geen kabel aan het gebruiken bent. De Glaive RGB Pro legt vooral de focus op een fijne vorm in je handen en het resultaat mag er dan ook wezen.

Gamingmuizen zijn een geliefd onderdeel van de setup van elke pc-gamer, maar er zijn er zo veel dat het makkelijk is om door de bomen het bos niet meer te zien. Wij hebben de Corsair Ironclaw Wireless en de Corsair Glaive RGB Pro ontvangen en keken voor je of deze de moeite waard zijn.

Corsair Ironclaw Wireless 2

Corsair Ironclaw Wireless

Wat meteen opvalt, is dat de Corsair Ironclaw Wireless wat groot is. Toch ligt hij door de ergonomische vorm nog lekker in de hand, zelfs wanneer je kleinere handen hebt. En voor de mensen met wat grotere handen is het prettig om het gevoel te hebben dat je echt iets aan het vasthouden bent. De Ironclaw Wireless is, zoals de naam al héél subtiel verklapt, draadloos. De Ironclaw is echter toch via drie verschillende methodes te gebruiken: wireless met de bijgeleverde USB-adapter, met bluetooth, of gewoon bekabeld, waarmee je de muis ook oplaadt. Bij het gebruik van de bluetooth-modus heb je dus geen USB-poort nodig, wat een prettige mogelijkheid is om te hebben.

Verreweg de meest aantrekkelijke optie is de wireless-methode. Dit komt door de Slipstream-technologie van Corsair. Deze technologie kiest altijd voor de meest optimale draadloze kanalen, zodat je zelfs bij druk draadloos verkeer geen last hebt. Tijdens vele gamesessies was het haast alsof we een muis aan het gebruiken waren die bedraad was, wat natuurlijk het grootste compliment is dat je kan geven aan een draadloze muis.

Daarnaast heeft de Ironclaw Wireless nog zeven extra programmeerbare knoppen, als je de linker-, rechter- en middenmuisknop niet meetelt. Dit is met name enorm prettig voor spelers van Battle Royale-games, omdat die vaak extra ‘keybindings’ goed kunnen gebruiken. Ook voor fans van (MMO)RPG’s zijn een paar extra knoppen voor je spreuken en vaardigheden altijd mooi meegenomen.

Corsair Ironclaw Wireless-RGB

En omdat elke pc-gamer houdt van gekleurde lichtjes, is ook de RGB aanwezig in deze muis. Zowel op de locatie waar de palm van je hand zal rusten, als bij het scrollwieltje en de voorkant van de muis zijn lichten die je zelf een kleur kan geven. Met name het licht aan de voorkant is wel redelijk apart: het ziet er tof uit omdat het bijna lijkt als een soort koplampen op een sportwagen, maar je ziet dit onderdeel van de muis nooit … tenzij je een spiegel op je bureau hebt staan.

Corsair Glaive RGB Pro

Corsair Glaive RGB Pro

De Corsair Glaive RGB Pro is een stuk kleiner dan de Ironclaw en daarom misschien nét wat prettiger voor de kleinste handen onder ons. Daarnaast is de muis vrij licht, wat het bijzonder prettig maakt voor mensen die graag hun muis veel heen en weer bewegen zonder al te veel gewicht te hoeven sjouwen. Sommige gamers hebben echter graag een wat zwaardere variant omdat het ze het gevoel geeft meer controle te hebben, dus houd hier wel rekening mee.

De ergonomische vorm is iets waar veel nadruk op is gelegd en wat ons betreft de grootste reden om voor deze uitgave te gaan. Zo is de zijkant van de Glaive RGB Pro modulair, wat inhoudt dat hij aangepast kan worden. Bij de muis zijn in het totaal drie stukken geleverd die je allemaal op de zijkant van de Glaive kan zetten om zo de perfecte variant voor jou te kiezen. Tevens is de Corsair Glaive RGB Pro niet draadloos en is hij geleverd met een sterke, goed beveiligde kabel die niet snel zal slijten of scheuren. Uiteraard is ook deze muis voorzien van verschillende RGB-lichten die naar wens in te stellen zijn.

Corsair Glaive RGB Pro-modules

De Glaive RGB Pro wil ook nog patsen met een hoge DPI van wel 18K, wat ervoor zorgt dat je tot extreem hoge snelheden nog erg precies kan zijn. Echter moeten we wel zeggen dat 18K DPI enorm overdreven is en het menselijke ras hier niet enorm veel nut uit kan halen. Maar toch, mocht je het willen proberen, dan kan het met de Glaive RGB Pro.

Zowel de Corsair Glaive RGB Pro als de Corsair Ironclaw Wireless hebben een adviesprijs van €79.99. Het zijn daarmee niet bepaald de goedkoopste gamingmuizen, maar voor een serieuze pc-gamer is het een schijntje en voor dat geld heb je wel een muis die tot de top behoort. Na uitvoerig gebruik van beide edities, hoefden we nooit te verlangen naar features of vormen die een andere muis wel had en een van deze twee niet.

De Corsair Ironclaw Wireless blinkt uit als het gaat om de geweldig goede draadloze techniek en is uitermate geschikt voor de mensen die graag een wat grotere muis hebben. De Corsair Glave RGB Pro is wellicht bedraad, maar is misschien wel de fijnste muis die we ooit in onze handen hebben gehad.