Doorgaan naar artikel
Tetris 99 Big Block
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Tetris 99 Big Block is weinig spectaculair. Het biedt simpelweg de mogelijkheid om offline tegen 98 computergestuurde tegenstanders te spelen of in je eentje te genieten van de Marathon-modus. Toch zijn we blij nu daadwerkelijk altijd van deze titel te kunnen genieten.

Tetris 99 verscheen eerder dit jaar gratis voor abonnees van Nintendo Switch Online en het was meteen al een gigantisch succes. Nu wordt deze titel uitgebreid met de Tetris 99 Big Block DLC. Wij keken voor je of het iets is.

Tetris is natuurlijk al heel lang een wereldwijd fenomeen, maar toch schrokken we een beetje toen we zagen hoe ongelooflijk succesvol Tetris 99 werd toen het afgelopen februari verscheen. Toch moeten ook wij bekennen dat we vrijwel dagelijks minstens één potje spelen, wat al snel tot een volgende en een volgende en weer een volgende kan leiden. Het enige nadeel: offline kon je niet van deze ervaring op je Nintendo Switch genieten en dat was doodzonde. Gelukkig kan dit met Tetris 99 Big Block wel, maar wat krijg je allemaal eigenlijk voor dat tientje dat je ervoor neer moet leggen?

Dat valt vrij simpel uit te leggen: je krijgt twee offline modi tot je beschikking. Allereerst is de ‘Battle Royale’-variant van Tetris tegen 98 computergestuurde tegenstanders te spelen. Het prettige, vooral voor de nieuwere of minder sterke speler, is dat je hierdoor ook tussen verschillende moeilijkheidsgraden kunt kiezen. Laten we eerlijk zijn: Tetris 99 kan vrij bruut zijn, je kan zomaar in je eerste potje vanaf het begin aangevallen worden door iemand die al twintig jaar niets anders doet dan digitale lijntjes wegwerken en dan ga je erg snel ‘dood’. Deze modus tegen computergestuurde tegenstanders zorgt ervoor dat je rustig op je eigen tempo aan het concept kan wennen en beetje bij beetje een lastiger niveau kan gaan proberen, alvorens online te kijken wat je waard bent.

De andere modus is het ouderwetse Marathon. Je moet zo lang mogelijk overleven en een zo hoog mogelijke score halen. Hierbij kan je, om jezelf uit te dagen, het niveau waarop je begint instellen. Dit verhoogt met name de moeilijkheid, omdat de tetromino’s een stuk sneller vallen op de hogere niveaus. Dit is de perfecte modus om alleen jezelf uit te dagen en om te werken aan het puurste aspect van Tetris, zoals het al meer dan dertig jaar bestaat.

En dat is het wel. Het is niet bepaald spectaculaire DLC, maar dat hoeft ook niet. Het biedt je simpelweg de mogelijkheid om Tetris 99 offline te spelen voor die vervelende momenten dat je in het vliegtuig zit of de wifi in de trein tergend traag is. Als dat voorheen echt een gemis voor je was, dan is het die €9,99 zeker waard.

Tetris 99 en de Big Block DLC zijn alleen speelbaar op de Nintendo Switch.