Doorgaan naar artikel
Negen minuten durende trailer toont de Death Stranding-releasedatum en een hoop actie
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

De hele dag al was de stream van PlayStation live. Hierop zagen we heel vaag wat beelden van Death Stranding, maar gedurende de dag viel er beetje bij beetje steeds iets meer te zien. Tot net, toen eindelijk de maar liefst negen minuten durende trailer werd getoond. Hierin kregen we eindelijk de Death Stranding-releasedatum: 8 november 2019.

Death Stranding is de nieuwste titel van Metal Gear Solid-legende Hideo Kojima. In de trailer zien we heel veel en tegelijkertijd helemaal niets. Amerika moet kennelijk opnieuw gebouwd worden, maar hoe of wat of waarom, dat is absoluut niet duidelijk. Sterker nog, ons hoofdpersoon, gespeeld door Norman Reedus (The Walking Dead), lijkt het daar niet mee eens te zijn. Ook zijn we flink onder de indruk van Mads Mikkelsen, maar dat is niets nieuws. De gameplay blijft nog steeds een raadsel. Je lijkt vooral veel rond te moeten sluipen, je kan vechten en je kan rondrijden met een soort karretje.

We kunnen eindeloos speculeren over wat we denken gezien te hebben in de trailer, maar verreweg de meest effectieve manier is om het gewoon zelf te checken. Kijken dus!

Death Stranding Troy Baker