Doorgaan naar artikel
Everybody’s Golf VR
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

Het golfspelletje wordt op een perfecte manier benadert door Everybody's Golf VR. Ook de sfeer eromheen is bijzonder tof gedaan. Helaas is het qua content een beetje aan de krappe kant.

Eind 2017 blies ontwikkelaar Clap Hanz de Everybody’s Golf-serie weer nieuw leven in op de PlayStation 4. Dat bleek een goed idee, want de game was behoorlijk uitgebreid en erg vermakelijk. Maar natuurlijk komt een golfspel met controller niet in de buurt van het echte werk en daarom besloot de ontwikkelaar om de sprong naar virtual reality te wagen met Everybody’s Golf VR dat nu te verkrijgen is. Is het de dames en heren van Clap Hanz gelukt om een toffe ervaring neer te zetten?

Het belangrijkst is natuurlijk de gameplay en het is fijn om te merken dat die dik in orde is. Met je DualShock- of Move-controller simuleer je een golfclub en probeer je in zo min mogelijk slagen de bal te putten. Dit werkt fantastisch en binnen no-time sla je als een volleerd golfer het balletje over de banen. Wel blijkt dit nog verdraaid lastig te zijn, net als in het echt natuurlijk.

Everybody's Golf VR

Gelukkig krijg je een heleboel hulp, al zal je het werk nog wel echt zelf moeten doen. Je caddy geeft je continu tips over hoe te slaan en met welke club en ook kun je de baan van bovenaf bekijken om zo je slagen beter te plaatsen. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, is het moeilijk om je virtuele club weer neer te leggen.

Ook alles om het spelen heen geeft je echt het gevoel op de golfbaan te staan. De omgevingen zien er fraai uit en geven je echt het gevoel dat je op een club arriveert om daar een balletje te gaan slaan. Zo check je eerst in bij de balie en wordt je vervolgens buiten opgewacht door je caddy die je enthousiast begroet en meeneemt naar de baan. Ook tijdens het spelen moedigt ze je continu aan en houdt ze je op de hoogte van je tussenstand. Erg leuk gedaan allemaal.

Waar de game echter een bogey slaat is op het gebied van content, die is namelijk een beetje summier. Tijdens het spelen speel je wel de nodige dingen vrij, maar echt overhouden doet het niet. Zo kun je extra caddy’s, nieuwe golfclubs en in totaal twee extra omgevingen vrijspelen. Maar het grootste mankement zit het hem in het ontbreken van een competitieve modus. Er is geen kampioenschap te winnen en zelfs geen multiplayermodus waarin je het tegen andere golfers kunt opnemen. Alleen de leaderboards geven nog wat motivatie, maar persoonlijk worden wij daar niet zo warm van.

Qua gameplay en afwerking is Everybody’s Golf VR een uitstekende game. Het golfen gaat precies zoals je verwacht en dat maakt dit het perfecte spel voor mensen die ook thuis eens een balletje willen slaan. Ook de sfeer van een golfclub wordt op een toffe manier nagebootst. De motivatie om verder te spelen en beter te worden zul je echter wel uit jezelf moeten halen, omdat het competitieve element bijna helemaal ontbreekt.

Wij speelden Everybody’s Golf VR op de PlayStation 4. De game is exclusief voor dit platform.