Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Nokia lanceert aankomende donderdag 6 juni waarschijnlijk een aantal nieuwe smartphones. Eigenaar HMD Global probeert al enige tijd met de merknaam Nokia een voet aan de grond te krijgen op de smartphone-markt, maar had onder andere bij de Nokia 9 PureView last van vertragingen. Op het aankomende evenement in Milaan is het waarschijnlijk dat Nokia een aantal midrange toestellen lanceert, mogelijk de Nokia 5.2 en 6.2.

Tegelijk met de aankondiging van het persevenement in Milaan en in India zijn ook enkele teasers op Twitter geplaatst, waarin onder andere een camera te zien is met verbeterde nachtopname. Huawei geldt met de P30 Pro op dit moment als een van de toonaangevende smartphonemakers op gebied van fotografie in het donker. Wat voor nieuwe soft- of hardwaretechnologie Nokia gebruikt in de nieuwe toestellen is nog niet duidelijk, maar het zou voor de consument een goed teken zijn als de cameraprestaties bij weinig licht ook bij Nokia verbeteren. Daarnaast werd het design van de nieuwe toestellen in korte video’s getoond, met onder andere afgeronde vormen en een goed ogend notificatielicht in de power-knop.

Welk toestel er officieel bekend zal worden gemaakt, is niet bekend, maar het zou mogelijk om een variant van de bestaande Nokia X71 kunnen gaan. Dit toestel is al in onder andere China gelanceerd en heeft drie camera’s aan de achterzijde, een Snapdragon 660-processor en een 6,93 inch FHD+ IPS-display met een ‘pinhole’ selfiecamera. Andere berichten spraken eerder over een aankomend budget-toestel met een Snapdragon 429-processor. Welke toestellen er precies aankomen, is dus nog onzeker, maar dat er enkele betaalbare toestellen aankomen, is het meest waarschijnlijk.