Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Al jarenlang wordt het Nederlandse commentaar bij de voetbalgame door hetzelfde duo ingesproken, tot ergernis van vele fans. Het ziet ernaar uit dat hier verandering in gaat komen: er zijn geruchten dat FIFA 20 met Sierd de Vos als commentator wordt voorzien.

In voorgaande delen werd het commentaar door Evert Ten Napel en Youri Mulder verzorgd. Als we de website van Shownieuws mogen geloven, dan komt hier in het komende deel verandering in. Volgens de site wordt Ten Napel vervangen voor El loco Sierd, oftewel Sierd de Vos. De keuze voor Sierd komt niet als een verrassing gezien er al lange tijd wordt gevraagd om hem in de game als commentator te gebruiken. Er is zelfs een petitie voor opgezet. Wellicht doet het de serie ook wel goed gezien we al jarenlang naar dezelfde stemmen luisteren met vrijwel dezelfde zinnen. Sierd de Vos staat erom bekend dat hij naast het commentaar de luisteraars en kijkers voorziet van leuke anekdotes, spelersfeitjes en uitspraken, waarvan ‘koekoek’ wel de bekendste is. We zullen moeten afwachten of ze dit dan ook in de game gaan toevoegen.

Jaren geleden kwam de Vos al met een afbeelding op Instagram waarin hij liet blijken wel open te staan om als commentator in de FIFA-serie aan de slag te gaan.

FIFA 20 komt waarschijnlijk in september uit voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Goed idee! @frenkdeboer #fifa #fifa16

Een bericht gedeeld door Sierd de Vos (@sierddevos) op