Doorgaan naar artikel
Ian Foppen
Ian Foppen
Manager festivalredactie, social media & Discord
Profiel

Het is bijna zover: de vijftigste editie van Pinkpop! Vanaf morgen 8 juni tot en met maandag 10 juni wordt Landgraaf weer overspoeld met Pinkpoppers. Vandaag zou om 18:00 uur de camping opengaan voor de bezoekers met een campingticket. Er wordt echter noodweer verwacht en het zou zonde zijn als de tent het nu al zou begeven. Hierom is de opening verplaatst naar 19:00 uur. Eerst nog even schuilen en daarna feestvieren!

Op woensdag 13 maart 2019 werd de volledige line-up van Pinkpop 2019 al bekendgemaakt. Er zijn ondertussen echter al wel wat wijzigingen geweest aan de line-up sinds de perspresentatie van het festival. Zo hebben: Sam Fender, Izzy Bizu, The Marcus King Band en First Aid Kit helaas nog moeten afzeggen. Maar niet getreurd! De artiesten die hiervoor in de plaats komen maken veel goed. Hieronder hebben we de line-up per dag nog even opgesomd.

Zaterdag 8 juni

Zondag 9 juni

Maandag 10 juni

Benieuwd wanneer je favoriete band optreed? Op de website van Pinkpop is het tijdschema te bekijken: https://www.pinkpop.nl/2019/tijdschema/

In totaal zullen er vijf podia zijn waarover de optredens worden verspreid. Op de zaterdag wordt het festival geopend met een optreden van Syml en Mt. Atlas en Pinkpop wordt afgesloten met Fleetwood Mac. Na dit laatste optreden is er overigens nog wel een Celebration show, waarbij wordt teruggeblikt op 50 jaar Pinkpop.

Nieuw dit jaar is de silent disco die op de zondagavond tussen 20:30 en 0:00 uur plaatsvindt bij het nieuwe Stage 4-podium. Hier kan worden gekozen tussen twee kanalen. Eén onder leiding van dj’s Brutus en Arnold, die rock en alternatieve muziek draaien. Het andere kanaal is onder leiding van dj’s Faketits en Jaksnhyde, die meer voor R&B en guilty pleasures zorgen.

Voor wie nog geen ticket heeft, hebben we goed nieuws; deze zijn namelijk nog beschikbaar! Koop deze via https://www.pinkpop.nl/2019/tickets/ en dan zien we je graag terug op het festival.