Doorgaan naar artikel
Een zomerse Sims 4 Eiland Leven-releasedatum is onderweg!
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

De Sims 4 is inmiddels alweer vijf jaar oud, maar dat weerhoudt EA niet ervan om nieuwe uitbreidingen te maken om het leven van de Sims een frisse draai te geven. Inmiddels is de De Sims 4 Eiland Leven-releasedatum bekendgemaakt: de uitbreiding zal op 16 juli naar Xbox One en PlayStation 4 komen. Pc-gamers kunnen al wat eerder aan de slag, namelijk op 21 juni. Hierboven kun je de verse trailer bekijken en een indruk krijgen van waar het allemaal over zal gaan.

Wie de Sims 3 of Sims 2 heeft gespeeld, kan zich vast nog goed herinneren hoe in de uitbreidingen Island Paradise (Sims 3) of Bon Voyage (Sims 2) het mogelijk was om tropische locaties te bezoeken en te genieten van het paradijselijke strand. Met Eiland Leven kunnen de Sims het drukke stadsleven ontsnappen voor een luizenleventje op het tropische eiland Sulani. Het strand en het prachtig blauwe water mag natuurlijk niet ontbreken, maar ook zijn er voldoende activiteiten zoals dolfijnen spotten, de plaatselijke cultuur proeven of de stranden schoonhouden. Ook nieuwe carrières zoals natuurbeschermer of strandwacht zijn beschikbaar.

Tot slot geeft De Sims de LGBTQ+ community een extra steun in de rug, dankzij de nieuwe samenwerking met het It Gets Better-project. Vanaf 18 juni worden exclusieve in-game-kleding, voorwerpen en nog meer beschikbaar gesteld op onder andere De Sims 4-pc, De Sims FreePlay, De Sims Mobile en later De Sims 4 op consoles.