E3 2019: Konami heeft een uitgebreide eFootball PES 2020-onthulling gedaan

Stefan Manenschijn, 11 juni 2019
Profiel

Nadat vorige week EA al de nieuwste telg in de FIFA-franchise uit de doeken deed, heeft nu ook Konami een uitgebreide PES 2020-onthulling gedaan. Het goede nieuws voor de fans is, is dat het ontwikkelteam erg zijn best heeft gedaan om aan de wensen van de community te voldoen.

Een van de belangrijkste daarvan was het op de schop nemen van de Master League, de offlinemodus waarin je een team onder je hoede neemt en deze uitbouwt tot een grootmacht. Nieuw hierin zijn de interviews die je gedurende het seizoen en rondom transferonderhandelingen doet. Daarnaast is het nu mogelijk om zelf sponsorlogo’s en dergelijke toe te voegen aan de game. Deze zullen vervolgens in de game terugkomen. Tot slot krijgen spelers uitgebreid de mogelijkheid om een eigen avatar te creëren, of om hiervoor uit een aantal legenden te kiezen, waaronder Maradonna, Zico en Cruyff.

Matchday is de nieuwe online modus, waarin jij punten kunt verdienen voor jouw favoriete club. Deze wedstrijden worden gelinkt aan echte speelschema’s en tijdens elke ronde neem je het met je club op tegen een speler van de tegenstander. Aan het eind van de ronde komen de beste spelers van elk team tegenover elkaar te staan in de Grand Final. Dit lijkt een prima modus te zijn om je het hele jaar door mee te vermaken.

Op de cover keert Lionel Messi terug en voor de Legend Edition is Ronaldinho gestrikt. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat het contract met Barcelona is opengebroken, waardoor de club nog langer exclusief verbonden blijft aan PES. Dit uit zich onder andere in het feit dat Camp Nou, het stadion van de club, alleen in de voetbalgame van Konami haar opwachting maakt.

Tot slot zijn er natuurlijk weer veel nieuwe animaties toegevoegd die de game wederom meer diepgang zullen geven. Hiervoor is ondermeer de hulp ingeroepen van Andres Iniesta. Nieuw dit jaar is de toevoeging eFootball aan de naam van het spel. Het ontwikkelteam heeft zich als doel gesteld om virtueel voetbal groter te maken dan het al was en door deze naamswijziging moet het spel nog meer uit gaan stralen dat dit de game is die je moet spelen als je competitief wilt gaan spelen.

Al met al staan ons een hoop vernieuwingen te wachten, al zullen er de komende periode nog veel meer dingen worden aangekondigd, waaronder nieuwe partnerclubs. Het lijkt dan ook een mooi jaar te worden voor fans van de Pro Evolution Soccer-reeks.

eFootball PES 2020 zal op 10 september verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.