Doorgaan naar artikel
Ian Foppen
Ian Foppen
Manager festivalredactie, social media & Discord
Profiel

Op donderdag 30 mei 2019 was de 25e editie van het Dauwpop-festival. Duizenden bezoekers die tijdens Hemelvaart in Hellendoorn bezig waren met het bouwen van een feestje. Hoewel de zon zich beperkt heeft laten zien, was het zeker niet koud. Hoe wij Dauwpop 2019 hebben ervaren, lees je in deze sfeerimpressie.

Na binnenkomst door de hoofdingang had je meteen de mogelijkheid om de eerste munten te kopen. Hoewel de rijen behoorlijk waren, stond er een DJ boven de doorgang naar het festivalterrein om de bezoekers alvast te vermaken. Vervolgens werd je via een pad, voorzien van de posters van de voorgaande edities, geleid naar het festivalterrein. Het eerste wat opviel, is dat het festival zich in het bos bevindt. Wat ons betreft een leuk detail wat echt de knusse sfeer ten goede bracht.

Dauwpop Foto: Ian Foppen

Alle bezoekers kwamen als eerst terecht bij het hoofdpodium van Dauwpop. Vervolgens waren om het hoofdpodium heen de overige vijf podia verspreid. naast optredens van: Kaiser Chiefs, De Staat, Kriss Kross Amsterdam en Nothing But Thieves, waren er in totaal 38 optredens! Onderstaand nog even een overzicht van de volledige line-up van Dauwpop 2019.

Line-up

De Staat, Nothing But Thieves, Frank Carter & The Rattlesnakes, Kaiser Chiefs, Kris Kross Amsterdam, Famke Louise, Kraantje Pappie, RONDÉ, Maxi Jazz, The Fatal Flowers, Wende, Balthazar, Daniel Lohues, Navarone, STUK, Bökkers, MEROL, Joost, The Grand East, Ares, Naaz, Jiri11, Leafs, Daniel Romano, Nona, S10, Sjaak, Black Foxxes, Yung Felix, EUT, Karel, Donnie, Russian Village Boys, Shame, Nielson, Black Honey, Hilltop Howlers en Beatcrooks en tot slot Ronnie Flex & Deuxperience.

Foto: Ian Foppen

Hoewel het festivalterrein knus was met een uitverkocht Dauwpop, was er voldoende ruimte om te verplaatsen. Opvallend waren de namen van de podia. Zo was de “Cape Party Pit” ook letterlijk een groot gat in de grond en was “The Barn” een echte graanschuur. Bij podium “Cape Party Pit” kon het echter wel erg benauwd worden. Dit was namelijk een afgezet stuk met een enkele entree. Hier stonden met regelmaat grote rijen, waarbij dus niet iedereen toegang kreeg tot de optredens. Toch jammer als je jouw favoriete band mist! Ook bij podium “The Barn” was er beperkt zicht op de optredens.

Foto: Ian Foppen

Bij elk podium was er voldoende gelegenheid om een hapje en drankje te halen. Daarnaast was er links van het hoofdpodium, tussen podium “King King” en podium “Cape Party Pit”, een rustige gelegenheid gecreëerd met diverse eettentjes. Voor de shopaholics onder ons was daar tevens de mogelijkheid om merchandise zoals kleding te kopen. Hoewel wij zelf geen extreme rijen hebben gezien bij de toiletten, was het praktisch geweest om rechts naast het hoofdpodium ook een gelegenheid te creëren. Vanaf daar was het namelijk een behoorlijk eind om bij een wc te komen.

Wat ons betreft was Dauwpop 2019 een tof festival die het goed voor elkaar had. Mocht je Hemelvaartsdag 2020 nog geen plannen hebben, raden we aan dit alvast te reserveren! Zodra wij meer weten over de 26e editie van Dauwpop, lees je dit op onze website.