Doorgaan naar artikel
Sarah van Embden
Sarah van Embden
Profiel

Inmiddels is vrijwel iedereen op de hoogte, maar onverwachts was het wel toen Wizards Unite plotseling live ging in Nederland. Eerst ging de APK online, maar al snel volgde het spel in de app-stores. Uiteraard hadden de mensen die al zich al in hadden geschreven voor de registratie daadwerkelijk ook eerder toegang tot het spel. Het spel ziet er veelbelovend uit en er valt genoeg te doen. Daarom hebben we hier een overzicht met wat Wizards Unite-tips die handig zijn om te weten.

Doel van het spel:

Een (nog) onbekende tovenaar of heks heeft ervoor gezorgd dat de geheimhouding van de tovenaarswereld in gevaar is gebracht. De magie is in de war en steeds meer Muggles (dreuzels) worden zich ervan bewust dat er iets vreemds aan de hand is. Het is onze taak om de geheimhouding te handhaven en zaken op orde te stellen.

Eerste indruk
Het spel ziet er erg compleet uit, veel meer dan Pokémon Go bijvoorbeeld bij de release van die game. Het lijkt dus alsof Niantic hiervan geleerd heeft. Maar doordat er zoveel te doen is, kan het soms een beetje verwarrend zijn wat het allemaal precies is. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met dingen die handig zijn om te weten:

1) Taalinstellingen:
In Nederland wordt de taal van Wizards Unite automatisch gezet op Nederlands, maar de meeste fans zijn de Engelse termen gewend. Gelukkig is er de optie om te taal te veranderen en dus kan je dit omzetten naar het Engels (of een andere taal). Dit doe je door naar je suitcase (koffer) te gaan in het midden onderaan je scherm. Dan zie je linksboven drie wieltjes, dat is het instellingen-menu en daar kan je kiezen voor het wijzigen van de taal. Je kan te allen tijde de taal weer veranderen, mocht je toch terug naar het Nederlands willen gaan.

2) Stops in Wizards Unite


Niantic (de ontwikkelaar het spel) heeft nu ook weer gebruikgemaakt van de kaarten van Ingress, hun oorspronkelijke AR-game. Hierdoor bevinden veel dingen zich op vergelijkbare locaties als bij Pokémon GO en Ingress. Er zal wel wat variatie zijn, maar over het algemeen komt het aardig met elkaar overheen. Het is wel zo dat Fortresses (vestingen) in Wizards Unite niet op dezelfde plekken zitten als de Gyms van Pokémon GO, maar vooralsnog zitten ze wel op de zogeheten Pokéstops. Dit geldt ook voor de Greenhouses (de kassen) en de Inns  (herbergen). Later zal hier nog een apart artikel over komen.

Belangrijk om te weten:

  • Fortresses (vestingen) zijn torens waar je met meerdere mensen in kan gaan. Vervolgens heb je een beperkte hoeveelheid tijd om op elke verdieping een uitdaging te voltooien. Het wordt steeds lastiger en daarmee worden de beloningen ook steeds beter.
  • Greenhouses (kassen) zijn handig voor het verkrijgen van ingrediënten.
  • Inns (herbergen) zijn handig voor het opladen van energie.

3) Ministerie Legitimatie (Ministry ID)
Een leuke toevoeging aan het spel is je Ministry ID (als je op het profielicoontje links onderin klikt, komt er een soort paspoort tevoorschijn). Hierin kan je een leuk aantal gegevens bewerken zoals:
Je echte naam, je titel (pas beschikbaar vanaf level 6), je Hogwarts House (Zweinstein-afdeling) en je Wand (Toverstok). Als je wilt weten welke toverstok bij jou van toepassing is, kan je de vragenlijst beantwoorden op je account op Pottermore. Deze gegevens kan je weer in het spel toepassen. Ook staan er onderaan diverse icoontjes die verschillende prestaties weergeven.

4) Kiezen van een beroep
Al eerder hebben we een bericht geschreven over de drie beroepen die er zijn. Vanaf level 6 kan je uiteindelijk kiezen welke dit wordt. Let wel op: het beroep dat je kiest bepaalt het verloop van jouw persoonlijke spel. Meer kan je hier lezen. Deze optie is te vinden in je koffer.

5) Portmanteaus en Portkeys (viavia’s)
Portmanteaus zijn vergelijkbaar met de eieren in Pokémon Go. Voor de mensen die hier niet bekend mee zijn, het werkt als volgt: je gebruikt een sleutel om te beginnen met het ontgrendelen van een Portmanteau, vervolgens voltooi je dit proces door de aangegeven hoeveelheid kilometers te lopen. Heb je een Portmanteau ontgrendeld, dan krijg je een Portkey (viavia) waarmee je een boel beloningen kan krijgen. Je kan in principe één Portmanteau uitlopen per keer met de gouden sleutel die iedereen krijgt, maar met zilveren sleutels kan je er meerdere tegelijkertijd uitlopen. Deze Portmanteaus zijn ook te vinden in je koffer.

6) Toverdranken
Gedurende het spel kan je ingrediënten voor je toverdranken vinden. Toverdranken kunnen later van pas komen gedurende het spel en met name in de Fortresses. Denk maar aan een toverdrank die jouw krachten versterkt, je vijand verzwakt et cetera. Ingrediënten zijn ook te vinden in de zogeheten Greenhouses (kassen). Zodra je ingrediënten opgehaald hebt bij een Greenhouse, verschijnt er een vlag boven. Dit betekent dat je tijdelijk geen gebruik meer van deze Greenhouse kan maken. De wachttijd hiervoor is vijf minuten, daarna kan het weer. Heb je ingrediënten nodig die je even nergens kan vinden? Gedurende het spel kan je ook zaadjes en water vinden. Deze kan je laten groeien in een Greenhouse om vervolgens weer in een toverdrank te gebruiken. Let wel op: als het bijvoorbeeld zeven uur duurt voordat het zaadje klaar is, moet je na die zeven uur terug gaan. Je hebt daarna slechts een halfuur de tijd om te verzamelen, anders is het weg.

Toverdranken hebben allemaal een unieke manier van brouwen met handgebaren. Elk handgebaar dat goed is, verschijnt in een van de drie lege vierkantjes boven je toverdrank. Als je er één goed hebt en één fout, moet je weer opnieuw beginnen. Toverdranken zijn te vinden in je koffer.

7) Register


In het Registry (register) kan je alles vinden dat je al verzameld hebt en wat je nog nodig hebt. Sommige Foundables (gevonedelingen) zijn enkel te krijgen in Fortresses, anderen weer met evenementen. Blijf dus goed in de gaten houden wat je al hebt en wat je nog moet. Binnen het register heb je veel verschillende categorieën die je kan verzamelen, dus staar je niet dood op één enkele categorie.

8) De kluis
In de Vault (kluis) kan je zien wat je allemaal hebt verzameld: Potions (Toverdranken),  Ingredients (Ingrediënten), Utility (Hulpmiddelen), Runes (Runen) en  Seeds & Water (Zaadjes & Water).

9) Dagelijkse taken
Je kan naast het verslaan van je Fortresses, het bevrijden van de Foundables (gevondelingen) en het vinden van objecten ook op andere manieren XP verkrijgen. Dit doe je door dagelijkse taken te voltooien. Iedere taak levert weer leuke extraatjes op! Dit is ook het geval met dagelijks inloggen en Special Assignments (speciale opdrachten), Achievements (Prestaties) en SOS Assigments (S.V.G-opdrachten). Dit alles is te vinden in het icoontje rechts onderin.

10) Alle benodigdheden downloaden

In de instellingen van het spel vind je ook de mogelijkheid om ‘alle benodigheden’ te downloaden. Dit gaat om extra data die anders tijdens het spelen zelf nog gedownload moet worden ter plekke. Heb je dus zo’n drie extra GB over op je telefoon, dan is het zeker de moeite waard. Hierdoor gebruikt het spel wat minder van je databundel en kan Wizards Unite in sommige gevallen ook wat sneller draaien.

Wizards Unite is nog maar recent uit en wij zijn ook nog bezig met het ontdekken hiervan. Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Volg dan onze Facebook-pagina.