Doorgaan naar artikel
Sarah van Embden
Sarah van Embden
Profiel

Nu het spel inmiddels enkele dagen uitgebracht is, worden er steeds meer dingen duidelijk. Toch krijgen we nog regelmatig vragen over dezelfde onderwerpen. Vandaar dat we een bericht voor jullie gemaakt hebben waarin uitgelegd wordt wat de bedoelingen zijn van Greenhouses (kassen) en Inns (herbergen). Eerder konden jullie al lezen over diverse handige tips waar je gebruik van kunt maken tijdens het spelen van het spel.

De verschillende gebouwen
Wizards Unite kent een aantal diverse gebouwen, ieder met unieke eigenschappen en handige functies die gedurende het spel van pas kunnen komen. Inmiddels wordt hier steeds meer over bekendgemaakt en hebben we het in een handig overzichtje gezet zodat je precies weet waar je wat aan hebt. Om vorderingen te maken in het spel ontkom je haast niet aan het gebruik van deze gebouwen, maar het kan veel vragen met zich oproepen. Hieronder staan ze wat beter uitgelegd.

In totaal zijn er 3 verschillende gebouwen:

 1. Inns (herbergen)
 2. Greenhouses (kassen)
 3. Fortresses (Vestingen)

Inns (herbergen)


Wizards Unite is een spel dat je niet oneindig lang door kan spelen. Je handelen verbruiken energy (energie) en hoe meer je doet in het spel, hoe sneller het verbruikt wordt. Daarom heeft Niantic (de studio achter het spel) bedacht om op een handige en makkelijke manier deze energie aan te vullen. Inns (herbergen) zijn hier misschien wel de makkelijkste manier van. Gelukkig is er ook rekening gehouden met druk bezochte en rustig bezochte plekken.

In totaal kent het spel 5 verschillende Inns:

 • Green Inn (groene herberg): Is vooral te vinden op meer platteland-achtige gebieden, geeft de beste beloningen.
  * Kan opleveren aan energie: 2, 6 en 10.
 • Purple Inn (paarse herberg): Is vooral te vinden in stedelijke gebieden.
  * Kan opleveren aan energie: 1, 2, 3, 5 en 7.
 • Blue + Brown Inn (blauwe en bruine herberg): Zijn vooral te vinden in gemengde gebieden.
  * Kunnen opleveren aan energie: 1, 2, 6 en  (alleen blauw) 7.
 • Pink Inn (roze herberg): Is ook te vinden in de gemengde gebieden, maar leveren relatief het minste op.
  * Kan opleveren aan energie: 2 en 3.

Nadat je een Inn hebt gebruikt, moet je vijf minuten wachten tot je deze weer kan bezoeken. Je weet wanneer dit voorbij is als de rook, die verschijnt na gebruik, weer uit de schoorsteen verdwenen is. Het gebruiken van een Inn is heel simpel: volg de blauw stip aan het begin van de spreuk en sleep deze door tot het einde. Het is in slechts enkele seconden gedaan en er zal een plaat met eten tevoorschijn komen. Elk eten dat er uit komt heeft een andere waarde en kan waardes hebben van: 1, 2, 3, 5, 6, 7 en 10 energie. Daarnaast hebben Inns nog een leuke toevoeging:

Dark Detectors (Duisterdetector)


Iedereen die het spel speelt krijgt een Dark Detector. Deze is te vinden in de Vault (kluis) bij ‘Utility’ (hulpmiddelen). Dark Detectors zijn te gebruiken op Inns als een soort aantrekkingsmodule om grote dreigingen rondom de Inn te onthullen. Een Dark Detector werkt tot dertig minuten. Het voordeel aan Wizards Unite is dat er niet slechts één ingezet kan worden per Inn, maar tot wel drie personen een Dark Detector toe kunnen voegen. Hoe meer er geplaatst worden, hoe groter de kans is dat je iets zeldzaams vindt!

Dus:

 • Dark Detectors zijn te vinden in de vault (kluis) bij utility (hulpmiddelen).
 • Duren dertig minuten.
 • Er kunnen er tot wel drie tegelijkertijd geplaatst worden in één Inn.
 • Hoe meer Detectors, hoe hoger de traces (sporen) zijn die je vindt.

Greenhouses (kassen)


In de wereld van Harry Potter kennen we de Greenhouses (kassen) op Hogwarts (Zweinstein) wel, Harry heeft daar regelmatig zijn lessen Herbology (Kruidenkunde). Het is een vak dat hem nou niet bepaald op het lijf geschreven is, maar in dit spel toch weer een leuke toevoeging is. Een Greenhouse is erg handig voor het brouwen van potions (toverdranken). Deze kunnen weer van pas komen tijdens de gevechten, maar kunnen ook andere werkingen hebben. Niet alleen kan je ingrediënten vinden, je kan ook zaadjes plaatsen en je krijgt er zelfs nog een beetje energie voor terug.

Ingrediënten verkrijgen
Door de blauwe gloed die de Greenhouses hebben, vallen ze gelukkig aardig op tussen alle Inns en Fortresses.. Er zijn tot wel tien verschillende ingrediënten die je kan vinden in een Greenhouse. Helaas heb je slechts elke vijf minuten één keer de kans om ze te krijgen. Als je op een Greenhouse klikt, zal je zien dat er drie bruine potten naar voren komen. Je veegt degene die je wilt naar boven en het is een pure gok welk ingrediënt je krijgt. Gelukkig is het wel fijn dat je nog een beetje energie kan krijgen (tot wel vier per keer). Na het kiezen van een bruine pot, krijg je een rode vlag te zien (deze verschijnt bovenaan de Greenhouse, net als de rook van een Inn). De rode vlag verdwijnt zodra de vijf minuten weer voorbij zijn.

Dus:
– Veeg een van de potten naar boven.
– De ingrediënten die je krijgt zijn willekeurig gekozen.
– Er verschijnt een vlag nadat je een pot hebt gekozen, de vlag verdwijnt weer na vijf minuten en dan kan je de Greenhouse weer gebruiken.

Zelf planten laten groeien.
In Wizards Unite zal je niet alleen ingrediënten zien liggen, maar ook zakjes met zaadjes. Heel handig, want sommige ingrediënten zal je niet altijd tegenkomen, maar wel in de vorm van zaadjes. Hoe werkt het nu precies?

 • Ga naar een Greenhouse.
 • Veeg naar rechts en plant een zaadje.
  * Hiervoor heb je zakjes zaad en water nodig.
 • Wacht de benodigde tijf af.
 • Als de tijd voorbij is, heb je slechts dertig minuten tijd om het te verzamelen. Anders is het weg.
 • Tip: doe dit alleen als je vaak bij een Greenhouse in de buurt bent.
 • Je kan de opbrengst verhogen door de ‘Herbivicus‘-spreuk te gebruiken.
  * Volg ook nu het gebaar van de blauwe bol/stip, het lijkt op een ‘h’ en is vrij simpel.
 • Je kan alleen iets planten in een lege pot, maar je kan een tijdelijke pot kopen voor extra ruimte.

Fortresses (Vestingen)


In dit bericht gaan we niet teveel in op Fortresses (vestingen), deze hebben een gehele aparte uitleg nodig. Wat wel handig is om te weten, is dat vestingen de grote gebouwen in het spel zijn. Hier kan je vechten voor het verkrijgen van beloningen. We zullen er een geheel apart bericht aan wijden.

Binnenkort zal er meer uitleg over de Fortresses gaan komen, om als eerste op de hoogte te zijn van dit en andere berichten kan je altijd lid worden van onze Facebook-pagina.