Doorgaan naar artikel
Sarah van Embden
Sarah van Embden
Profiel

Van de week konden jullie allerlei informatie lezen over twee van de drie gebouwen in Wizards Unite: Greenhouses (kassen) en Inns (herbergen). Zoals beloofd is hier het artikel over Fortresses (vestingen). Er zijn veel vragen rondom Fortresses en hopelijk worden ze vandaag voor jullie beantwoord. Lees het bericht op je gemak door, nog steeds vragen aan het einde van dit bericht? Meld je dan aan op onze Facebook-pagina en laat daar een berichtje achter, wellicht komt er dan meer duidelijkheid over jouw vraag.


Wat zijn Fortresses?


Fortresses (vestingen) zijn de grootste gebouwen in Wizards Unite en je kan in een Fortress vechten, in tegenstelling tot Greenhouses en Inns. Fortress-gevechten kun je alleen doen, maar ook met meerdere personen tegelijk. Er zijn verschillende levels. Lage levels zijn makkelijk alleen te doen, hogere levels hebben meer spelers nodig. Het is handig om bij de lastigere levels in ieder geval één speler van elk beroep bij je te hebben. Verder in het bericht staat hier meer uitleg over.

De start van een gevecht:
Fortresses kunnen in het begin vrij ingewikkeld zijn: het vergt vaak een tactische aanpak. Dit is zeker het geval als je op de hoogste levels wilt vechten. Daarom is het goed om je voor te bereiden op zo’n gevecht. Handig is om te weten dat:

– Je genoeg energie moet hebben, anders ben je totaal kansloos in een gevecht.
– Een gevecht met maximaal vijf personen kan.
– Je bij een groepsgevecht in ieder geval één persoon van elk beroep hebt. Elk beroep heeft namelijk andere voordelen tijdens een gevecht:

  • Magie-zoöloog: +Beesten/-Eigenaardigheden
  • Schouwer: +Zwarte Kunsten/-Beesten
  • Professor: -Zwarte Kunsten/+Eigenaardigheden


– Een voorraad aan Potions is niet alleen handig, maar ook noodzakelijk, zeker naarmate je sterkere tegenstanders tegen komt. Zorg voor een goede voorraad zodat je meer schade aan kunt richten en jezelf ook sneller kunt genezen.
– Elke Runestone (runensteen) bepaalt hoe hoog de moeilijkheidsgraad is. Hoe hoger het nummer, hoe lastiger de vijanden en hoe beter de beloningen zullen zijn.
– Elke Chamber (kamer) is een eigen level. De kamers kunnen oplopen tot level 20.
– Wanneer een Fortress een groene gloed bevat, betekent dat er al iemand bezig is met een gevecht.


Chambers


Fortresses kennen twintig verschillende Chambers (kamers), maar ze zijn niet direct zichtbaar. Als je voor de eerste keer een Fortress bezoekt, zal je merken dat alleen de eerste kamer beschikbaar is. Je zal pas bij de andere kamers komen als je de voorgaande kamers hebt bezocht. Hoe hoger de kamer, hoe meer spelers je nodig zal hebben het met verslaan van de vijanden. Voor het betreden van een kamer heb je een Rune nodig. Elke Rune bepaalt de moeilijkheidsgraad in zo’n kamer. Runes kunnen oplopen van 1 tot 10 met ieder hun eigen kleur, dus er zijn heel wat combinaties mogelijk. De tijd die je krijgt om een kamer uit te spelen varieert van vijf tot maximaal tien minuten. Kamer 20 is pas beschikbaar bij level 10.

Tijd die je hebt tijdens een gevecht:
Elke kamer (kamer 1 t/m 20) heeft een eigen tijd voor het uitspelen ervan. Daarom wordt ook aanbevolen om in hogere kamers meer spelers mee te nemen, dan weet je zeker dat je geen tijd te kort komt. Hier een overzicht van alle kamers met bijbehorende tijd:
• 1-3 = 5 minuten
• 4-6 = 6 minuten
• 7-9 = 7 minuten
• 10-12 = 8 minuten
• 13-15 = 9 minuten
• 16-20 = 10 minuten


Runes


Runes zijn onmisbaar tijdens een gevecht in een Fortress. In het eerste ogenblik lijkt het een beetje verwarrend te zijn, maar eigenlijk is het heel erg simpel. Elke Rune heeft een cijfer, oplopend van 1-10. Elke Rune heeft een andere kleur (die je terug kunt vinden in je Registry (Register)) en de kleur bepaalt tegen welke type vijand je vecht. De kamer die je kiest bepaalt de moeilijkheidsgraad, maar ook het cijfer van een Rune. Zo zal kamer 1 met Rune 1 makkelijker zijn dan kamer 1 met Rune 10. Runes kan je verkrijgen door levels omhoog te gaan in je Register.

Alle beschikbare Runes:
• Care of Magical Creatures
  (Verzorging van Fabeldieren)
• Dark Arts
(Zwarte Kunsten)
• Hogwarts School
  (Zweinstein)
• Legends of Hogwarts
 (Legendes van Zweinstein) 

• Ministry of Magic
 (Ministerie  van Toverkunst)
• Magizoology
(Magiezoölogie)
• Magical Games and Sports
(Magische Sport en Recreatie)
• Mysterious Artefacts
(Mysterieuze Voorwerpen)
• Wonders of the Wizarding World
(Wonderen uit de Tovenaarswereld)
• Oddities
(Vreemdigheden)


Dus:

– Er zijn in totaal 20 kamers.

  • De eerste drie kan je al bezoeken, later moet je ze één voor een zelf vrijspelen.
  • Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad in de kamers kan je deze solo spelen of heb je 5 spelers nodig.

– Zorg ervoor dat je voldoende bent voorbereid met energie en toverdranken, maar ook met verschillende beroepen.
– De moeilijkheidsgraad wordt bepaald door de het level van de kamer en Rune die je gebruikt:

  • Hoe hoger het cijfer, hoe hoger en beter de beloningen zijn (maar ook hoe sterker je vijand).
  • Runen lopen op van 1 t/m 10.
  • Runen zijn opgedeeld in verschillende kleuren en dit bepaalt je type vijand.

– Runen kan je verdienen door een rank (rang) omhoog te gaan in je Register.


Beloningen

Uiteraard krijg je aan het einde van een succesvol gevecht ook beloningen. Let wel op, de beloningen variëren dus enorm. Het hangt af van de kamer die je hebt gedaan en het cijfer van de Runestone (runensteen). Ook kan het aantal spelers (vrienden in je vriendenlijst) een invloed hebben op de beloningen.

Beloning 1): Wizarding XP
– Na elk gevecht krijg je Wizarding XP, waar je dus level omhoog mee kan gaan.  Het aantal XP dat je krijgt hangt ook af van het aantal mensen dat mee vecht. Wizarding XP kan je vinden bij je koffer. Zo zal je:
• Bij 2 vrienden 25% extra krijgen.
• Bij 3 vrienden 50% extra krijgen.
• Bij 4 vrienden 75% extra krijgen.
• Bij 5 vrienden 100% extra krijgen.
– Kan verdubbeld worden bij gebruik van Brain Elixir (Brein Elixir).
– Runstones hebben geen effect hierop.

Beloning 2): Challenge XP
– Te vinden in je Challenge Registry (uitdagingen register).
– Door je Challenge XP te verhogen, komen er meer voorwerpen beschikbaar in je Challenge Registry.
– Is vooral te verkrijgen door het vechten in hogere kamers, het gebruiken van hogere Runes en het maximaliseren van Foundables (gevondelingen).

Beloning 3): Challenge Foundables
Challenge Foundables (Uitdagingen Gevondelingen) zijn te vinden in je Challenge Registry.
– De verschillende kamers zullen verschillende Foundables (gevondelingen) opleveren.

Beloning 4): Exploration Family XP
Exploration Family XP is de XP die je zal ontvangen na gebruik van je kleur Runestone. Elke kleur behoort tot een andere groep (familie).
– Deze beloning zal afhangen van je Runestone-nummer en je kamerlevel.

Beloning 5): Exploration Foundables
– Exploration Foundables (te vinden in je Register bij “verkennen”) is ook afhankelijk van het type Runestone, level Runestone en kamerlevel.

Dit is alle informatie die je nodig hebt om goed met de Fortresses aan de slag te kunnen en je vooral ook goed voor te bereiden. Succes vooral!

Naast ons eerder genoemde Facebook-pagina is het nu ook mogelijk om al het nieuws via Telegram te volgen. Op deze manier mis je zeker niets!