Asmodee heeft pc-versie van Gloomhaven onthuld

Arran Winmai, 29 juni 2019
Profiel

Op YouTube heeft Asmodee de pc-versie van Gloomhaven onthuld. In de video zien we vier van de starterspersonages. De Cragheart, Spellweaver, Scoundrel en de Brute; de Tinkerer en Mind Thief zijn niet te zien. Het spel zal vanaf 17 juli in early access zijn op Steam. Deze vroege versie zal alleen als singleplayer gespeeld kunnen worden, maar dat kan later aangepast worden. Asmodee heeft echter nog geen prijs onthuld.

Gloomhaven staat al sinds het uitkwam in 2017 op nummer 1 op Boardgamegeek. Het is een tactische dungeon-crawler met een lange campagne die bestaat uit maar liefst 95 scenario’s. Spelers vormen samen een groep helden in hoofdstad Gloomhaven en ze hebben elk hun eigen redenen om op avontuur te gaan. Ook is er een verhaal dat zich aanpast aan de beslissingen van de spelers. Personages kunnen hun persoonlijke doelen bereiken, waarna een speler een nieuw personage vrijspeelt en van personage moet veranderen.

Het spel gebruikt een intrinsiek kaartsysteem voor de gevechten, die spelers gebruiken om te bepalen wat ze gaan doen. Gedurende de campagne verdient men xp om het personage mee in kracht te laten groeien, en geld om wapens en andere voorwerpen mee te kopen. Daarnaast verdient de groep reputatie en kan de stad groeien. Dit geeft spelers toegang tot meer verhaal en ook dingen om te kopen in de winkel. Onlangs is de uitbreiding Forgotten Circles aangekondigd. Deze uitbreiding voegt een nieuw personage toe. Ook voegt het een nieuwe campagne toe die zich afspeelt na het einde van het hoofdspel.

Speel de pc-versie van Gloomhaven vanaf 17 juli in early access, exclusief op Steam.