Doorgaan naar artikel
FIA European Truck Racing Championship-releasedatum bekendgemaakt
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Ruim een maand geleden konden we de eerste gameplaybeelden van deze nieuwe racegame van Bigben en n-Racing bekijken. Nu is dan ook de FIA European Truck Racing Championship-releasedatum bekendgemaakt en daar hoort natuurlijk een nieuwe trailer bij.

De video plaatst je in een krachtige vrachtwagen in het midden van de race. Ook zijn er verschillende circuits te zien waaronder een met zandwegen. In de racegame zal ook dynamisch weer aanwezig zijn, waardoor je tijdens een race zomaar verrast kan worden door een flinke regenbui. De simluatie wordt door de ontwikkelaars zo echt mogelijk gemaakt, hierdoor zullen spelers ook echt het gevoel krijgen dat ze achter het stuur zitten van een snelle vrachtwagen.

Er zijn in totaal 45 officiële trucks aanwezig van onder andere het merk Volvo, MAN en Western Star. Er kan worden gereden op acht verschillende originele circuits. In de racegame zijn zowel single- als multiplayermodi aanwezig in verschillende vormen.

FIA European Truck Racing Championship ligt vanaf 18 juli in de winkel voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.