Doorgaan naar artikel
Konami komt met verrassing: Juventus exclusief in eFootball PES 2020
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Vandaag zorgde Konami voor een daverende verrassing op licentiegebied. Na een aantal jaren afwezigheid keert de Italiaanse grootmacht Juventus terug in Pro Evolution Soccer. Daarbij is de club aangekondigd als partner, wat inhoudt dat zowel de selectie als het stadion volledig gescand worden, zodat deze er zo realistisch mogelijk uitzien in de game. Als klap op de vuurpijl was er nog het nieuws dat Juventus exclusief in eFootball PES 2020 aanwezig zal zijn, wat inhoudt dat FIFA 20-spelers het dit jaar zonder de Italiaanse recordkampioen moeten doen.

Hoewel het natuurlijk maar om één grote club gaat, is het wel voor het eerst in tijden dat Konami een belangrijke licentie van EA weet af te snoepen. Eerder werden al wel stadions of toernooien exclusief verbonden, maar een belangrijke Europese club is voor het eerst. Voor FIFA 20 werd dit nieuws vandaag ook bevestigd door aan te kondigen dat Juventus vervangen zal worden door Peimonte Calcio en dat er een generiek stadion en een niet bestaand tenue voor dit team is gereserveerd. Wel zullen de spelers nog onder hun echte naam aanwezig zijn, vergelijkbaar met hoe PES dit in het verleden deed.

Natuurlijk zal dit niet meteen de verhoudingen volledig opschudden tussen beide concurrenten, maar een belangrijk signaal van Konami is dit wel en het laat zien dat zij zich niet zomaar neerleggen bij een plekje in de schaduw.

Op 30 juli zal de eFootball PES 2020-demo verschijnen, waarmee we meteen aan de slag kunnen met de Italiaanse kampioenen, samen met FC Barcelona, Bayern München, Manchester United en nog een aantal andere teams. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd of de mannen van Konami op het veld dezelfde mate van verbetering weten door te voeren als dat ze dat op licentiegebied doen.

eFootball PES 2020 zal op 10 september verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.