Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

CMON heeft onthuld dat de Kickstarter-campagne voor Trudvang Legends van start zal gaan op 23 juli. Dat onthulde de uitgever op Facebook. Het spel zal ergens in 2020 verzonden worden.

Trudvang Legends is een coöperatief bordspel waarin spelers samenwerken in een verhalende campagne. Het is gebaseerd op de tabletop-rpg Trudvang Chronicles en het speelt zich af in de Noordse mythologie. Acties die spelers in een scenario nemen kunnen invloed hebben op toekomstige scenario’s. Bovendien is het spel een soort open wereld waarin deelnemers zelf kiezen op welk avontuur ze gaan en hoe ze de uitdagingen aanpakken. Trudvang Legends wordt gemaakt door ontwikkelaars bij CMON en geleid door Eric M. Lang. Hij heeft onder andere het Bloodborne-bordspel gemaakt. Ook is hij bekend van spellen die erg populair zijn in de bordspelwereld, zoals de Zombicide-serie en Rising Sun.

Daarnaast laat CMON ook weten dat er een bordspeladaptatie in de maak is voor Dragon Ball Z. Dit spel wordt gemaakt in samenwerking met Toei Animation (de eigenaar van Dragon Ball Z) en IDW Games. Spelers nemen elk de rol aan van een van een bekend personage uit DBZ. Het wordt een vechtspel gebaseerd op dobbelstenen met een hoog tempo. Het bordspel verschijnt ergens in 2020 en een naam is nog niet bekend.