Doorgaan naar artikel
Sarah van Embden
Sarah van Embden
Profiel

Afgelopen zaterdag (20 juli) was het zover, Wizards Unite zou komen met hun eerste Community Day. Het was al snel duidelijk dat het evenement de verwachtingen van veel spelers niet waarmaakte en de meningen waren daardoor ook niet echt positief. Naar aanleiding van diverse opmerkingen is er een poll gemaakt zodat jullie konden stemmen. Hier volgen onze conclusies.

De aankondiging, datum en tijd
Uit de poll bleek dat vele van jullie niet op de hoogte waren van het evenement ondanks het bericht dat we hierover hebben gemaakt. Dit zal voor een groot deel te maken hebben met het feit dat de melding niet erg duidelijk was: er was geen pop up of melding in het spel dat naar voren kwam en het voor iedereen zichtbaar maakte.
Ook was er veel verwarring rondom de tijd van het evenement. De datum was vrij duidelijk: zaterdag 20 juli, maar de tijd voor diverse van jullie niet. Dat had te maken met onderstaande afbeelding.

De verwarring kwam voor een groot deel ook door de tijd die werd aangegeven: “Europe, the Middle East, Africa, and India: July 20, from 10:00 A.M. to 1:00 P.M. UTC.” Hierdoor dachten sommigen dat het evenement van 10:00 tot 13:00 zou plaatsvinden, maar als je goed kijkt staat er UTC bij en deze tijdzone bevindt zich twee uur voor Nederland. Dus de Nederlandse tijden waren: 12:00 tot  15:00.

Wat hield het evenement in?
Ook daar was veel onduidelijkheid over. Er was beperkte informatie over het evenement gedeeld, dit was:

  • Een gratis pakket in de store met 50 Spell Energy en 1 Barrufio’s Brain Elixir
  • Er zullen meer traces (sporen) te vinden zijn in het spel
  • Er is een verhoogde kans op traces van Hogwarts (Zweinstein)
  • Dark Detectors zullen twee keer langer actief zijn

Dus je kreeg een gratis pakket met handige items en veel energie (wat best handig is al je in een omgeving woont met weinig Inns (Herbergen)), maar verder was het voor velen nog steeds niet duidelijk. Er zouden dus meer Traces zijn en met name Hogwarts Traces, dat was duidelijk. Waar vele van jullie echter op gehoopt hadden was een verhoogde kans op zeldzame Traces. Dit was nagenoeg niet het geval en met name gold dit voor de oranje/rode Traces die vrijwel niet verschenen. Veel van jullie vonden dit ook een enorme teleurstelling en hadden gehoopt op meer. Uit de poll bleek dan ook dat veel van jullie dit evenement alleen handig vonden voor je XP en je Prestige Pagina. Dit was juist de gelegenheid voor Niantic om de zeldzamere Foundables (Gevondelingen) in het spel te laten komen. Die zijn goed voor de XP en dan is het erg aantrekkelijk om door te blijven spelen.

Weinig beloningen
We merkten ook dat diversen van jullie naast de zeldzame Traces niet echt blij waren met de rest van de beloningen. De gratis box die je kon krijgen viel niet bij iedereen goed. Daarbij vonden een aantal ook dat de Dark Detectors (Duisterdetectors) langer actief hadden mogen zijn (normaal duren ze 30 minuten, tijdens het evenement 60 minuten) en waren er over het algemeen niet voldoende beloningen om echt tevreden te zijn. De Barrufio’s Brain Elixir Potion (Baruffio’s Brein Elixir Toverdrank) was dan wel meer waard in XP, maar dan moest je daar wel een voorraadje van hebben. Deze Potion was drie keer XP waard in plaats van twee keer. Dit zorgde voor een aardige XP-boost.

Het weer
Voor een eerste Community Day zat het weer ook niet bepaald mee. Het regende en hagelde zo hard dat er zelfs in Zuid-Holland een code oranje was uitgeroepen door het KNMI. Dit weer zorgde ervoor dat het een aantal van jullie weerhield om te spelen, zeker ook omdat er toch nog best veel verwarring was ontstaan rondom dit evenement. Al met al zat het niet mee voor de eerste Community Day en het was net alsof het weer hier een schepje bovenop deed.

Energie
Dit is een terugkerend probleem in het spel. Veel mensen komen al snel zonder energie te zitten en daardoor kan je al vrij snel niks meer doen. Zeker als je in een omgeving woont waar je weinig Inns hebt zitten en je dus niet snel je energie kan aanvullen. We hopen dan ook dat komende Community Days hier iets meer aan gedaan wordt. Alhoewel je wel 50 gratis energie kreeg met de box, was je daar toch vrij snel doorheen.

Verbeterpunten
We hebben op een rijtje gezet wat wij graag zien veranderen in de komende Community Days en daarmee hebben we jullie opmerkingen ook bij verwerkt.

  • Duidelijkere aankondiging, het liefste in het spel zelf door middel van een pop up of melding die naar voren komt.
  • Zeldzamere Traces, meer Oranje en Rode kleuren en meer variatie.
  • Langer durende Dark Detectors tijdens het evenement.
  • Meer beloningen.
  • Het makkelijker verkrijgen van energie tijdens het evenement.
  • Speciale beloningen die je alleen tijdens een Community Day kan krijgen, met name bij Fortress battles (Vestingen uitdagingen).

Al met al is er dus niet heel veel positiefs over deze eerste dag te zeggen en blijkt dat al snel uit jullie reacties. We hopen dat Niantic (de studio achter het spel) hier snel wat aan gaat doen om zo de volgende Community Day aantrekkelijker te maken. 
Heb jij nog tips om de Community Day aantrekkelijker te maken? Laat dan een reactie achter op onze Facebook-pagina.