Doorgaan naar artikel
Sennheiser GSP 670
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Sennheiser GSP 670 is een high-end gamingheadset waarbij kwaliteit op alle vlakken hoog in het vaandel staat. Dit is ook te merken aan het fikse prijskaartje van €349,-. Je krijgt daarvoor wel een stevige en duurzame headset voor terug waarbij het geluid ook dik in orde is zoals we dat gewend zijn van Sennheiser.

Audiofabrikant Sennheiser heeft al bijna 75 jaar ervaring in het ontwikkelen van audioapparatuur in allerlei vormen en maten. Ze hebben daarbij ook al talloze headsets in hun assortiment en daar hebben ze nu ook hun eerste draadloze gaming-headset aan toegevoegd, namelijk de Sennheiser GSP 670.

Veel fanatieke gamers zijn vaak nogal sceptisch over draadloze gamingapparatuur. Een draadloos signaal is gevoelig voor storingen en vertragingen. Dit kan je natuurlijk niet gebruiken als je te maken hebt met games waarin een halve seconde het verschil kan zijn tussen winnen of verliezen. Toch zie je steeds meer randapparatuur de kabel inruilen voor een draadloos signaal en met de huidige technologieën wordt het ook steeds beter en wordt het meer en meer geaccepteerd onder de gamers. De gevreesde ‘lag’ is vaak niet of nauwelijks merkbaar en je hebt geen last meer van een kabel die in de weg hangt. Sennheiser beweert ook dat ze met de Sennheiser GSP 670 de ultieme ervaring bezorgen en dat er geen sprake is van vertraging in het signaal.

In de stevige doos treffen we naast de headset nog een kleiner doosje aan met daarin een micro-USB oplaadkabel en een kleine adapter die zorgt voor de draadloze verbinding met onder andere de pc of PlayStation 4. Op het eerste oog valt op dat de headset een vrij fors model is. Dit komt mede door de dikke hoofdband en de relatief dikke microfoon. Zodra we hem uit de doos halen voelen we direct dat dit forse model ook erg robuust aanvoelt en zeker tegen een stootje kan. Wat ook opvalt is dat hij ondanks de stevige bouw toch vrij licht is. Dit voorkomt dat de headset voelbaar aanwezig is of na langere speelsessies ongemakkelijk gaat aanvoelen. Als we naar het design kijken zien we de kenmerkende Sennheiser-look terug waarin de kleuren zwart en antraciet zorgen voor een strakke en chique afwerking. Het opzetten van de verbinding is vrij eenvoudig, na het plaatsen van het USB-adapter wordt vrij snel de verbinding tot stand gebracht. Dit is ideaal wanneer je de Sennheiser GSP 670 wilt verbinden met de PS4. Opvallend is dat hij niet compatibel is met de Xbox One. Het is overigens ook mogelijk om middels Bluetooth 5.0 een verbinding te maken. De keuze uit twee draadloze connecties maakt het model erg veelzijdig en uniek ten opzichte van veel andere draadloze modellen.

Sennheiser GSP 670

Naast het geluid is het draagcomfort een van de belangrijkste onderdelen. De Sennheiser GSP 670 is een model wat hier zeker een voldoende scoort. Dit komt mede door de soepele oorkussens met lederen afwerking die voor een goede afsluiting rondom de oorschelpen zorgen. Opvallend is dat het gedeelte dat tegen je hoofd komt is afgewerkt met suède, dit voelt lekker zacht aan, maar zorgt tevens ook voor extra warmte waardoor je wat eerder zweetvorming krijgt. Om het voor ieder hoofd passend te maken is het uiteraard ook mogelijk om de hoofdband en oorschelpen te verstellen in verschillende standen. Zo kan de headset door vrijwel iedereen worden gebruikt en heb je altijd het ultieme draagcomfort waar jij mee tevreden bent.

Op de oorschelpen treffen we bijzonder weinig besturingsknoppen aan. De ene kant is voorzien van een schuifschakelaar waarmee het ‘pairen’ wordt ingeschakeld. Aan de rechterkant is een kleiner volumewieltje geplaatst waarmee het microfoonvolume aangepast kan worden. Aan de buitenkant van de rechteroorschelp is een groot volumewiel op nette wijze verwerkt in het model. Je ziet hem in de eerste instantie niet, maar je kan zo eenvoudig op de tast de knop vinden en het volume regelen. De grote draaiknop wordt tevens gebruikt om de headset uit te schakelen, hierdoor is er geen extra powerknop nodig. Direct onder het volumewiel is nog een schakelknopje geplaatst. Deze heeft de functie om te schakelen tussen verschillende profielen wanneer je de headset op de pc gebruikt. Dit is ideaal wanneer je voor verschillende games een ander profiel hebt ingesteld.

Sennheiser GSP 670

Als we kijken naar het geluidskwaliteit dan merk je wel dat Sennheiser al jarenlang meedraait op hoog niveau. Ook bij de GSP 670 is te merken dat je te maken hebt met een high-end model. Het geluid klinkt op alle vlakken erg zuiver zonder enige vervormingen. Dit is juist tijdens het gamen erg prettig omdat je zo bijvoorbeeld de tegenstander beter kan positioneren wanneer deze bijvoorbeeld in een ruimte naast je loopt. De lage tonen zijn niet overdreven aanwezig maar zorgen wel voor een goede onderbouwing als er bijvoorbeeld explosies plaatsvinden. Mocht je het geluid wat naar eigen wens willen aanpassen dan kan dit eenvoudig via de bijbehorende software.

De batterijduur van de Sennheiser GSP 670 is ongeveer 20 uur bij normaal gebruik, wat prima is, zelfs voor langere speelsessies. Mocht hij onverhoopt toch leeg zijn tijdens het gamen dan gaat het opladen vrij snel. Na ongeveer zeven minuten laden kan je hem weer voor twee uur gebruiken. Al dit goeds komt ook met een prijskaartje. Met de adviesprijs van €349 ligt de prijs een stuk hoger dan vele andere draadloze headsets. Het hoge prijskaartje zal voor velen ook de drempel zijn om te gaan voor een goedkoper alternatief. Desalniettemin biedt dit model wel op alle vlakken hoge kwaliteit in zowel geluid als draagcomfort.