Doorgaan naar artikel
CoD: Modern Warfare-killstreaks terug en uitgebreid
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Jaarlijks wachten we met smart op de nieuwe Call of Duty waarbij het dit jaar draait om een soort reboot van het eerste deel uit de Modern Warfare-serie. Bij de WWII-game waren voor het eerst sinds lange tijd de killstreaks niet van de partij, maar het ziet er naar uit dat de Modern Warfare-killstreaks terug zijn.

Met de killstreaks kunnen spelers na het behalen van een bepaalde score of een aantal kills een bonus verkrijgen. Dit is een extra gadget of actie die uitgevoerd kan worden als beloning. Denk hierbij aan het bedienen van een rc-auto met daarop een bom geplaatst om zo op afstand één of meerdere vijanden uit te schakelen, maar denk ook aan een gevechtshelikopter om op te roepen die automatisch het vuur opent op rondlopende vijanden.

Infinity Ward heeft op Twitter enkele enkele screenshots geplaatst waarop verschillende killstreaks te zien zijn. De Juggernaut is een bekende uit Modern Warfare 3, maar er zijn ook nieuwe streaks toegevoegd. Zo is het mogelijk voor spelers om in een tank te kruipen en vervolgens met een .50 kaliber machinegeweer vijanden neer te knallen. De White Posphorus is ook een nieuwe streak waarbij een gedeelte van het speelveld bedekt wordt met een rookwolk die de huid aantast en spelers verblindt. Het is helaas nog niet bekend welke streaks er nog meer aanwezig zullen zijn en of er nog meer nieuwe worden toegevoegd. Mogelijk wordt hier donderdag 1 augustus meer over bekendgemaakt tijdens de onthulling van de multiplayer van de game.

Modern Warfare ligt vanaf 25 oktober in de winkels voor PlayStation 4, Xbox One en pc.