CMON werkt aan een Cyberpunk 2077-kaartspel

Arran Winmai, 01 augustus 2019
Profiel

In een blogpost laat CMON weten dat het werkt aan een Cyberpunk 2077-kaartspel. Dit is waarschijnlijk niet een van de games die CD Projekt bedoelde toen het aangaf dat het werkt aan nog drie andere Cyberpunk-games.

In Cyberpunk 2077 Afterlife: The Card Game, zoals het spel heet, zijn spelers fixers. Ze gaan op missies om “street cred” te verdienen. Daarbij moeten ze wel hun geld goed in de gaten houden, want niets is gratis. Kaarten worden vergaard via een “innovatief drafting-mechanisme en een speciaal spelersbord waarbij wordt bepaald welke kaarten ze kopen, en welke ze opofferen voor wat meer geld.” Meer informatie is nog niet bekend. Ook zijn er nog geen afbeeldingen onthuld naast de doos van het spel.

Cyberpunk 2077 is een aankomende videogame van CD Projekt Red dat is gebaseerd op de tabletop-RPG Cyberpunk. Hiermee is het ip helemaal rondgegaan van RPG, naar videogame en nu ook een kaartspel. Maker Eric M. Lang geeft aan dat hij een groot fan is van de RPG en het al speelde sinds de eerste editie. “Andrea Chiarvesio en ik werkten daarom ook vol enthousiasme aan het kaartspel,” laat hij weten. Afterlife zal ergens in 2020 in de winkels verschijnen.

Daarnaast heeft CMON ook de tweede editie van Zombicide aangekondigd. Dit is een populair coöperatief bordspel met een verhalende campagne. Er zijn ruim twee miljoen kopieën van verkocht. Bovendien is het nu een hele serie met verschillende settings en tig uitbreidingen. De tweede editie verfijnt de oude regels van het spel uit 2012. Fans die de oude editie hebben kunnen de nieuwe regels gewoon toepassen. Echter zal de tweede editie nieuwe miniaturen en zes speelbare personages introduceren. Bovendien zijn er nu twee Abominations om het spel uitdagender te maken. Mogelijk heeft het ook een nieuw verhaal. De Kickstarter-campagne begint ergens in 2020.