Eerste FIFA 20-gameplaybeelden getoond

Johan van de Westerlo, 05 augustus 2019
Profiel

Het nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen en dat houdt in dat we weer mogen aftellen naar de release van een nieuw deel in de serie van EA Sports. Gisteravond zijn tijdens de FIFA eWorld Cup 2019 de eerste FIFA 20-gameplaybeelden getoond.

Bij de FIFA eWorld Cup komen de top 32 FIFA-spelers naar London om daar tegen elkaar te spelen om er vervolgens te proberen met de hoofdprijs van een 250.000 dollar vandoor te gaan. Als kers op de taart werden vlak voor de finale de eerste gameplaybeelden getoond. Het was geen video die door EA Sports is vrijgegeven, maar een live wedstrijd tussen Real Madrid en Liverpool. Beide teams werden door twee bekende FIFA-persoonlijkheden bestuurd waarbij MattHDGamer en Calfreezy met Liverpool speelden en Mike LaBelle en Cachoo met Real Madrid aan de slag gingen. Helaas kwam er niemand tot scoren toe en eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

Helaas waren de vier spelers te druk met het spelen van de game en wordt er weinig gesproken over de vernieuwingen in FIFA 20. Zo is eerder al aangegeven dat er in dit deel diepgaandere 1-op-1 duels zouden zijn en dat het vrije trappensysteem onder handen is genomen. Mike LaBelle geeft enkel aan dat hij graag de nieuwe skills onder de knie wil krijgen. We hebben in ieder geval de eerste beelden gezien en hopelijk komt er snel meer.

FIFA 20 ligt vanaf 27 september in de winkels voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Bron: Twitch