Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Smartwatches zijn tegenwoordig heel normaal en worden ook door verschillende fabrikanten ontwikkeld. Om de keuze voor de consumenten uit te breiden, is de nieuwe Fossil Gen 5-smartwatch aangekondigd.

Zoals de naam al weggeeft is het de vijfde generatie WearOS-smartwatch van Fossil. Het slimme horloge is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Niet zozeer qua specificaties, maar vooral voor het uiterlijk. Zo is de een op mannen gericht en de ander op vrouwen, met een ander kleurtje en bandje. De hardware is bij alle modellen gelijk, evenals de afmeting van 44 millimeter voor de horlogekast. De Fossil Gen 5-smartwatch is voorzien van de Snapdragon 3100-processor die in combinatie met de 1GB RAM-geheugen zorgt voor de rekenkracht. Voor de opslag is maar liefst 8GB flashopslag aanwezig. Dit was bij de voorgaande modellen nog 4GB. Het scherm is voorzien van een rond 1,28-inch OLED-scherm.

Verder is het horloge voorzien van Bluetooth, GPS en een hartslagmeter. De Fossil Gen 5 is voorzien van de laatste versie van Googles WearOS en is daarmee voornamelijk gericht op het verbinden met Android-toestellen. Je dient wel minimaal versie 4.4 van het besturingssysteem te draaien. Ook Apple-gebruikers kunnen hun iPhone koppelen met het horloge. Zij dienen minimaal iOS-versie 9.3 te hebben geïnstalleerd op hun smartphone. Helaas zijn niet alle functies dan beschikbaar, maar later dit jaar zal het na een update wel mogelijk zijn om telefoongesprekken te beantwoorden. Fossil heeft op dit model ook de Extended Battery Mode toegevoegd waardoor de batterijduur een stuk wordt verlengd. In deze modus worden enkel notificaties en de hartslag weergegeven. Wanneer je het horloge in de standaardmodus gebruikt, heeft hij volgens Fossil een batterijduur van ongeveer 36 uur.

De adviesprijs is voor alle uitvoeringen hetzelfde. Daarmee gaat de Fossil Gen 5-smartwatch voor €299,- over de toonbank.

Fossil Gen 5-smartwatch
Fossil Gen 5-smartwatch