Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Inmiddels heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant al verschillende slimme horloges in hun portfolio. Hier wordt er weer één aan toegevoegd, want ze hebben de Samsung Galaxy Watch Active 2-smartwatch onthuld.

Het is de tweede generatie in de serie en is ten opzichte van zijn voorganger ook flink uitgebreid. Zo is er een grotere accu, een ECG om je hartritme te bekijken en krijgt het scherm een aanraakgevoelige rand. Hiermee kan het horloge worden bediend via de behuizing. Voorgaande modellen waren voorzien van een fysiek draaibare ring om de smartwatch te bedienen. De werking van deze aanraakgevoelige rand heeft dezelfde functie en werkt nagenoeg hetzelfde.

Er zijn twee verschillende modellen beschikbaar in de maten 40 millimeter en 44 millimeter en ze zijn voorzien van een 1,4-inch super amoled-scherm met een resolutie van 360×360 pixels. De aanwezige Exynos 9110-processor werkt samen met het 768MB RAM-geheugen. Ook is er 4GB opslaggeheugen aanwezig. Er wordt ook een model met LTE uitgebracht, echter is dit model voorzien van 1,5GB RAM-geheugen en deze uitvoering zal mogelijk niet in Nederland worden uitgebracht. Aan de achterzijde is een sensor aanwezig met acht scanpunten voor een nauwkeurige meting van je hartslag en het maken van een ECG, iets wat Apple ook bij hun Apple Watch 4 heeft geïntroduceerd.

De Samsung Galaxy Watch Active 2-smartwatch wordt uitgebracht in verschillende varianten. Zo heb je de keuze uit een aluminium behuizing met een kunststof bandje of een stalen behuizing met een lederen band. Het horloge is vanaf 13 september beschikbaar waarbij de 40 millimeter aluminium uitvoering €299 kost en de 44 millimeter €319,-. De metalen uitvoering zal ongeveer €100,- duurder zijn. Je kan daarbij kiezen uit de kleuren zilver, zwart en roségoud.

Samsung Galaxy Watch Active 2-smartwatch
Samsung Galaxy Watch Active 2-smartwatch