Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Gisteravond heeft Samsung tijdens het Unpacked 2019-evenement de Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+ onthuld. Dit is voor het eerst dat de Note in twee verschillende formaten wordt uitgebracht.

Als we kijken naar de voorgaande Note-modellen is de Samsung Galaxy Note 10 wat kleiner dan dat we gewend zijn. De schermafmeting van dit model is 6,3-inch, wat net wat kleiner is dan de 6,4-inch van de Note 9. Mocht je dit om de een of andere reden toch te klein vinden, dan kan je nu ook kiezen voor de Note 10+, die is voorzien van een 6,8-inch scherm. Dit is ook wel weer vrij groot. Er is daarbij ook verschil in de schermresolutie. Het kleinere model beschikt over een 2280×1080-resolutie, terwijl de grotere uitvoering een resolutie heeft van 3040×1440. Het design van de twee modellen is overigens gelijk aan elkaar: ze hebben een volledig dekkend scherm zonder randen en hebben enkel een kleine, ronde uitsparing waar de frontcamera is geplaatst.

Toch heeft de Note 10+ wat extra’s naast alleen een groter scherm. Zo is de accu wat groter, wat ook wel logisch is gezien er een groter display gevoed moet worden. Beide modellen hebben een USB-C-poort, maar er is geen 3,5mm-jack aanwezig waarop een koptelefoon aangesloten kan worden. Ook beschikt de Note 10+ over een MicroSD-slot en een time-of-flightsensor, deze wordt gebruikt om de afstand te kunnen meten tussen de camera en een object. Onder de motorkap treffen we onder andere de Exynos 9825-processor aan en 8GB RAM-geheugen bij de Samsung Galaxy Note 10. De 10+ is voorzien van 12GB geheugen. Als we kijken naar de opslagcapaciteit dan is de kleinere variant beschikbaar met 256GB en is de grotere uitvoering in zowel 256GB als 512GB verkrijgbaar.

Daarnaast zijn beide modellen voorzien van een dual-sim-feature. Er zijn namelijk twee nanosim-sloten aanwezig, ideaal voor wanneer je twee abonnementen, bijvoorbeeld als je er eentje voor privé-gebruik hebt en eentje voor zakelijk gebruik. Samsung heeft ook de S Pen onder handen genomen. Deze is nu voorzien van Air Actions. Zo kunnen gebruikers door middel van gebaren het toestel bedienen, zonder dat je met de pen het scherm aanraakt.

Samsung heeft ook de prijzen bekendgemaakt. Zo gaat de Samsung Galaxy Note 10 voor €950 over de toonbank, terwijl je voor de goedkoopste uitvoering van de Note 10+ €1100 betaald. Voor de 512GB-uitvoering dien je €1200 neer te leggen. De toestellen zullen op 23 augustus beschikbaar zijn.

Samsung Galaxy Note 10