Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Tijdens zijn maandelijkse livestream laat Jamey Stegmaier van Stonemaier Games zijn nieuwe spel Tapestry zien. Als extra verrassing vertelt hij dat het spel al af is en aanstaande september al te bestellen zijn.

Tapestry is een competitieve ‘civilization’-spel waarin spelers hun eigen volk door de geschiedenis heen leiden. Ze moeten verkennen, grondstoffen vergaren en gevechten aangaan met hun tegenstanders. Net zoals in Scythe gaan eenheden echter niet permanent dood na een gevecht. Het speelt zich af in een fantasy-wereld. Tapestry begint als de mensheid net tot stand komt en eindigt ergens in de toekomst. Jamey vergelijkt het spel onder andere met A Feast for Odin. Ook laat hij weten dat de onderdelen van hogere kwaliteit zullen zijn dan bij al zijn voorgaande spellen. Gedurende de komende twee weken zal Jamey steeds meer onthullen op de Tapestryfacebookpagina en de Stonemaier Games-website.

Jamey Stegmaier is de oprichter van Stonemaier Games. Deze uitgever is vooral bekend van ScytheViticulture en Wingspan. Al deze spellen zijn een groot succes in de bordspelwereld.