Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Afgelopen dagen zijn op het Chinese Social Media-platform Weibo nieuwe foto’s van de OnePlus 7T Pro uitgelekt. Dit toestel is de aankomende opvolger van de OnePlus 7 Pro. Naar verwachting komt het toestel eind dit jaar uit, waarschijnlijk in november afgaand op de half-jaarlijkse releases van OnePlus. OnePlus heeft met de laatste twee toestellen gekozen om zich volledig op het premium segment te gaan richten, dus het is te verwachten dat de OnePlus 7T Pro van de laatste ontwikkelingen wordt voorzien.

De foto’s laten zowel de voor- als de achterzijde van het nieuwe toestel zien. Wat opvalt is dat het design nauwelijks anders lijkt te zijn dan dat van de OnePlus 7 Pro. Het zou dus ook gewoon om foto’s van dat toestel kunnen gaan. Het scherm in de gelekte foto’s lijkt vrij groot, net als de 6,67 inch diameter van de OnePlus 7 Pro. De randen van het scherm zijn net als bij de voorganger afgebogen. Het is aannemelijk dat het weer om een 90Hz-display zal gaan met een QHD+ resolutie; de kwaliteit van het display van het huidige OnePlus-vlaggenschip heeft het bedrijf namelijk veel lof opgeleverd. Het gebrek aan een camera in het scherm wijst er tenslotte op dat ook hier weer gekozen is voor een pop-up-camera aan de bovenzijde.

Aan de achterzijde treffen we drie camerasensors aan, in een verticale positionering in het midden van het toestel. Op de OnePlus 7 Pro is het aantal megapixels van de hoofdsensor aangegeven (48 megapixels), maar op deze gelekte beelden is dit door de plastic case niet te zien. OnePlus liet onlangs weten teleurgesteld te zijn in de cameraprestaties van de OnePlus 7 Pro en bij een volgend toestel deze sterk te willen verbeteren. Hoe dat zich gaat vertalen naar de camerasensors van de OnePlus 7T Pro is niet duidelijk, maar mogelijk volgt OnePlus andere fabrikanten zoals Samsung en Xiaomi die de megapixels flink opschroeven, in het geval van Xiaomi zelfs naar 108 megapixels. Ook zou de zoomfactor van de secundaire camera een upgrade kunnen krijgen.

Tenslotte weten we tot nu toe dat de OnePlus 7T Pro waarschijnlijk met een Qualcomm Snapdragon 855 Plus processor wordt uitgerust. Dat is een upgrade van de Snapdragon 855 die in de meeste huidige vlaggenschepen te vinden is. Al met al lijken de aanpassingen niet zo ingrijpend te worden als die tussen de OnePlus 6T en de OnePlus 7 Pro. De grootste verbeteringen kunnen we waarschijnlijk op gebied van de cameraprestaties verwachten.