Nieuwe Guilty Gear in de maak en klinkt als een reboot van de reeks

Rutger Engel, 10 augustus 2019
Profiel

Vorig weekend vond Evo plaats, hét evenement voor fans van vechtspellen. Dit is voor ontwikkelaars van fighting games ook de uitgelezen kans om aankondigingen te doen en zo alvast de FGC (Fighting Game Community) enthousiast te maken voor je spel. Arc System Works maakte hier goed gebruik van door een nieuwe Guilty Gear aan te kondigen. Dit deden ze met de enorm vette trailer die je bovenaan de pagina kan zien. Om erachter te komen hoeveel dit betekent voor fans van het genre, hoef je alleen maar even twintig seconden naar deze video te kijken.

Guilty Gear is al sinds 1998 een geliefd vechtspel, alhoewel het in Europa niet bepaald altijd een van de grootste concurrenten binnen het genre is geweest. Het laatste volledige deel, Guilty Gear Xrd, stamt alweer uit 2014 en het nieuwste deel moet in 2020 gaan verschijnen.

Naast de teaservideo heeft Daisuke Ishiwatari (General Director) ook recentelijk onderstaande uitspraak op Twitter gedeeld:

Hierdoor klinkt het bijna als een reboot van de hele Guilty Gear-reeks. Vechtspellen doen het enorm goed de afgelopen jaren, met titels als Tekken 7Dragon Ball FighterZ en Street Fighter V die allemaal een relatief groot publiek bereiken. Alhoewel Guilty Gear onder veteranen nog steeds als een absolute topper wordt gezien binnen het fightinggame-genre, zal de gemiddelde gamer er niet veel over gehoord hebben, laat staan het willen kopen. Het opnieuw bekijken van alle systemen van het spel zal er wellicht bij helpen om het toegankelijker voor nieuwkomers te maken en zo ook een graantje mee te kunnen pikken van de populariteit van vechtspellen.

Arc System Works heeft recentelijk natuurlijk Dragon Ball FighterZ  en BlazBlue: Cross Tag Battle gemaakt en komt in 2020 met zowel Granblue Fantasy Versus als deze nieuwe Guilty Gear. Daarom is het niet zo lastig om vertrouwen te hebben in de studio, alhoewel het wel erg spannend is om te zien welke richting ze op zullen gaan.