Funkoverse brengt populaire poppen tot leven

Arran Winmai, 15 augustus 2019
Profiel

Funko brengt zijn populaire poppen naar de bordspelwereld met Funkoverse. Fans kunnen het spel nu al preorderen en volgens Amazon zal het begin oktober aankomen.

In Funkoverse kiezen spelers uit de verschillende Funko’s die het spel levert om een team samen te stellen. Vervolgens spelen ze een licht strategiespel waarin ze trachten bepaalde missies te volbrengen. Hiervoor is het zaak de Funko’s van je tegenstander te verslaan. Dit gaat met dobbelstenen en een interessant cooldown-systeem dat vaardigheden en respawns in de gaten houdt. De poppen in het bordspel lijken in alle opzichten op die die al langere tijd op de markt zijn. Echter zijn ze wel iets kleiner.

In eerste instantie zullen er zes versies van Funkoverse zijn. Er zijn twee grote pakketten met vier personages uit Harry Potter of Batman. Bovendien komen ze met een groot, dubbelzijdig speelbord en twee wapens. Daarnaast zijn er vier kleine pakketten die elk twee personages bevatten. Er zijn kleine pakketten voor Rick and MortyHarry PotterBatman en The Golden Girls. Elk van deze pakketten komt met een wapen en een kleiner dubbelzijdig bord. Of er later meer pakketten uit zullen komen, is nog niet bekend.