Doorgaan naar artikel
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Conclusie

Watch Dogs Legion maakt de belofte waar dat je met ieder personage kunt spelen waar en dit is vrij tof uitgewerkt. Verder lijken de missies genoeg variatie te bieden. Wel moet nog blijken of het grote scala aan personages geen afbreuk doet aan het verhaal.

Op Gamescom hebben we een gameplay-presentatie van Watch Dogs Legion van ongeveer een half uur bijgewoond, waarin we een goed overzicht kregen van wat het spel in gaat houden. Natuurlijk belooft het ambitieuze idee van dat je als iedere NPC (Non-Playable Character) kan spelen al een hoop, maar gaat dat het verhaal niet in de weg zitten?

De gameplay begint met een oud vrouwtje als speelbaar personage. Zij is op zoek naar nieuwe leden voor het hackerscollectief DedSec, ook bekend uit de eerdere delen. Meteen zien we hoe het ambitieuze idee van Ubisoft werkt in het spel: je kunt ieder personage scannen en zien wat voor plus- en minpunten ze hebben en vervolgens kiezen of je ze wil recruteren. Voordat dat kan, zul je nog een missie moeten uitvoeren om ze over te halen, dus dat is de volgende stap.

watch dogs legion

Het Londen uit Watch Dogs Legion voelt vrij levendig en ziet er redelijk goed uit. Er gebeurt vanalles om je heen van kleine protestjes tot mensen die gewoon hun dagelijkse activiteiten uitvoeren. Reizen doe je op verschillende manieren. Zo kun je ieder voertuig hacken en daarmee naar je bestemming gaan, maar je kunt ook meteen naar een metrostation reizen of van personage wisselen om naar de plek te gaan waar zij op dat moment zijn. Om naar de missie te komen wordt de eerste optie gekozen en het is tijd voor het oude vrouwtje om een politiestation te infiltreren en een server te hacken.

Hiervoor worden verschillende gameplay-elementen gebruikt zoals hacken, gadgets gebruiken, sluipen en schieten. Dit is een leuke afwisseling van actie, puzzelen en tactisch nadenken en toont ook dat je missies gevarieerd aan kunt pakken. Zo is het een optie om alles middels hacken uit te voeren, maar je kunt ook met je geweer alle bewakers neerschieten. De keuze is aan jou.

Eenmaal de missie afgerond, wordt de nieuwe dame gerecruteerd en wordt zij het personage waarmee gespeeld wordt. Dan komt de grootste zorg van de game bovendrijven. Er volgt namelijk een tussenfilmpje waarin zij al allerlei info lijkt te weten terwijl ze pas net bij DedSec zit, dit komt onrealistisch over en de zorg is dat het verhaal hierdoor zijn impact verliest. We gaan zien hoe Ubisoft dit oplost, want het verhaal lijkt wel een grote rol te spelen in de game.

Al met al heeft deze korte demo ons wel enthousiast gemaakt. De verscheidenheid aan personages waarmee je kunt spelen en manieren waarop je missies aan kunt pakken, lijken erg gevarieerde gameplay op te gaan leveren. Verder ziet Londen eruit als een toffe setting en alles ziet er prima uit. Wij kunnen niet wachten om met Watch Dogs Legion aan de slag te gaan. Het spel komt 6 maart uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Later zal de game ook voor Google Stadia verschijnen.