Doorgaan naar artikel
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Conclusie

Devolver Digital lijkt met Carrion, Fall Guys en Heave Ho drie leuke, kleinere games op de markt te brengen. Allemaal hebben ze hun eigen stijl en bevatten ze iets unieks.

Op Gamescom 2019 gingen we langs bij Devolver Digital om een drietal games uit te proberen. Het betrof Carrion, Fall Guys en Heave Ho. Aangezien het allemaal wat kleinere games betrof, hebben we de previews samengevat in dit bericht.

Carrion

De sessie begon met Carrion, een game waarin je speelt als een soort bloedmonster met tentakels waarop getest wordt in een lab. Je wilt natuurlijk wraak op de organisatie die je gevangen hield en ontsnappen uit het lab. Dit doe je door een 2D gangenstelsel door te glibberen en voorwerpen en vijanden vast te grijpen en weg te slingeren. Dit gaat gepaard met flink wat bloed en het voelt heerlijk om wat mensen af te maken met je tentakels. Er zitten tevens lichte puzzelelementen in die af en toe het tempo verminderen, wat alleen maar fijn aanvoelt. De ontwikkelaar vertelde ons dat de game ongeveer zes uur zal duren, wat een perfecte lengte lijkt om het het geld waard te laten zijn zonder dat het te lang en saai wordt. Over het algemeen voelt het aan als een fijn spel voor de zondagavond om even je frustraties eruit te gooien.

Fall Guys

Hierna gingen we door naar Fall Guys, een frisse interpretatie van het battle royale-genre. De ontwikkelaar introduceerde het door te zeggen dat niemand het leuk vind om altijd maar als eerste dood te gaan in battle royale-games omdat je niet zo goed bent in shooters. Het doel was dus een wat vriendelijkere versie van het genre te maken.

Dit hebben ze gedaan door je te laten spelen met een soort ragdoll-poppetje waarmee je het opneemt tegen 99 andere spelers in drie rondes. Deze rondes voelen allemaal aan als minigames waarbij het bij de eerste bijvoorbeeld de bedoeling is om door de juiste deur te rennen waar geen muur achterzit. Dit levert met honderd spelers heerlijke chaos op en dit blijft zo tot de laatste ronde. Er komt maar een klein beetje vaardigheid bij kijken, maar dit maakt het juist leuk omdat iedereen een kans heeft om te winnen. De ontwikkelaar heeft al beloofd na de release in 2020 nog meer soorten rondes toe te voegen om het spel lekker gevarieerd te houden. Wij zijn in ieder geval al erg enthousiast.

Heave Ho

De laatste game die we voorgeschoteld kregen was Heave Ho. Samen met drie andere journalisten moesten we in deze platformer de armen van onze poppetjes met elkaar en met platformen verbinden om naar het einde van een level te komen. Samenwerken is hierbij een must, maar je kunt elkaar ook stiekem tegenwerken. De controls zijn lekker simpel met een stick waarmee je je armen beweegt en twee schouderknoppen om dingen vast te pakken met je handen. De complexiteit komt kijken bij het moeten samenwerken. Dit lijkt een erg leuk spelletje om tevoorschijn te halen bij feestjes en dan eventjes te spelen. Verwacht vooral geen diep verhaal, onwijs goede graphics of gecompliceerde gameplay-mechanieken, maar gewoon puur plezier met vrienden.

Devolver Digital lijkt dus weer een aantal leuke games uit te gaan brengen. Ieder jaar komen ze weer met originele kleine games die vrijwel altijd iets unieks bevatten. Heave Ho komt 29 augustus al uit voor Nintendo Switch en pc. Carrion komt ergens in 2020 uit voor pc en Fall Guys in datzelfde jaar voor PlayStation 4 en pc.