Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Het grafische verschil tussen de Nintendo Switch-versie en de andere versies is niet zo groot als we verwacht hadden, maar misschien ook niet zo klein als we stiekem gehoopt hadden.

The Witcher 3: Wild Hunt is zonder twijfel een van de grootste games van deze generatie. Alhoewel alle ogen gericht staan op de komst van Cyberpunk 2077 komende maart, komt de Poolse ontwikkelaar en uitgever eerst nog met de The Witcher 3 Nintendo Switch-versie. Wij hebben deze versie al even kort gespeeld en delen onze eerste indrukken hier.

The Witcher 3 stamt alweer uit 2015, maar stond toen toch echt bekend als een beeldschone game. Het is dus niet zo gek om je af te vragen of de Nintendo Switch wel de rekenkracht heeft om het er allemaal goed uit te laten zien.

Meteen valt op dat wel de nodige maatregelen om het spel degelijk te laten draaien. Alles bevat gewoon een stuk minder detail en dat maakt dat de wereld wel een stuk minder prettig is om naar te kijken. We weten nog goed toen we voor het eerst The Witcher 3 speelden in 2015 en dat bij het rondreizen over de wereld op je trouwe paard Roach je mond regelmatig openviel. ‘Wauw, wat ziet dit er spectaculair uit’ is een gedachte die we allemaal wel gehad hebben toentertijd. Dit gevoel mis je wel echt als je op Roach rijdt met zo’n tien tot vijftien frames per seconde en grote velden die er een beetje uitzien als bij een spel van de Xbox 360 of PlayStation 3.

The Witcher 3 Nintendo Switch-gameplay

De grote vraag is dus vooral of je dit ervoor overhebt om een van de grootste games van deze generatie overal mee naartoe te kunnen nemen en overal te kunnen spelen. Voor ons lijkt dit antwoord tot nu toe nog een volmondige ‘ja’ te zijn. De gameplay voelt verder prima aan en de gevechten verlopen precies hetzelfde als op de consoles of je pc. Ook zal je nog net zo goed van het fantastische verhaal en de interessante personages kunnen genieten.

Alhoewel de grafische stap terug wel een erg groot minpunt is, voelt het vooral een ruil. Je krijgt er de volledige mobiliteit van de Nintendo Switch voor terug en dat is voor genoeg mensen een hoop waard.

The Witcher 3 Nintendo Switch-wereld

De The Witcher 3 Nintendo Switch-versie verschijnt 15 oktober. Tegen die tijd zullen we de Nintendo Switch-ervaring van dit grootse avontuur wat gedetailleerder onder de loep nemen.