Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Conclusie

Battletoads  is een game waar zeker naar uitgekeken mag worden. Het voelt weliswaar soms iets wat traag, maar dankzij de mogelijkheden tot samenspelen en de terugkeer van een oude franchise zullen spelers zich vermoedelijk geen moment vervelen.

Rare is zo’n ontwikkelaar die er niet rauwig om is om oude franchises door andere ontwikkelaars nieuw leven in te laten blazen. Dat gebeurde bijvoorbeeld een aantal jaar geleden met Killer Instinct en nu gebeurt het weer met Battletoads. Alhoewel velen het jammer vinden dat bijvoorbeeld Banjo-Kazooie (nog) geen nieuwe game krijgt, moeten we Battletoads zeker niet onderschatten.

Tijdens de Gamescom van 2019 konden we met het spel aan de slag. Het is alweer bijna 30 jaar geleden dat het eerste deel uitkwam, wat er toen om bekend stond een echt toffe game te zijn. Battletoads verscheen in de periode waarin beat-em-up-games mateloos populair waren. Dit spel had echter een net iets andere stijl en juist dat zien we hierin terug.

In de demo die we gespeeld hebben, mochten we een level spelen, een eindbaas verslaan en een stukje racen op een motor. Het mooie van beat-em-ups was dat je met vaak twee spelers tegelijk kon spelen. In Battletoads kan dit nu zelfs met vier man tegelijk. Dit zorgt er echter ook voor dat het spel wat langzamer voelt dan veel klassieke beat-em-ups. Dit ligt overigens niet alleen aan het spelen met meer spelers, deze franchise was over het algemeen wel iets langzamer.

Duidelijk is hoe dan ook dat het spel een terugkeer naar een klassiek franchise is en dat zorgt ervoor dat spelers iets om naar uit te kijken hebben. Vooral omdat het geen moment saai aanvoelt en door de afwisselende mogelijkheden qua aanvallen en de optie om samen te spelen ook echt als een interessant spel voelt.

Dat de game zich ontwikkelt heeft, is vooral grafisch natuurlijk zichtbaar. Van het tijdperk waarin je nog pixels kon tellen, naar een periode waarin we 4k als bijna standaard beschouwen zorgt voor een enorm verschil met eerdere delen. Toch zullen klassieke spelers het gevoel direct weer terug hebben wanneer ze met Battletoads aan de slag gaan.

Battletoads is dan misschien geen AAA-game, maar is absoluut een spel waar we naar uit kunnen kijken. We zijn heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.