Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Conclusie

Marvel's Avengers lijkt een spectaculaire game te worden die voor liefhebbers van superhelden een niet te missen titel gaat zijn.

Toen Marvel’s Avengers werd onthuld tijdens E3 dit jaar, waren de reacties erg gemengd. De actievolle beelden zagen er prima uit, maar vooral het uiterlijk van de vijf superhelden kon niet ieders goedkeuring dragen. De Avengers waren namelijk duidelijk gemodelleerd naar de personages die we zo goed kennen uit de films, maar ze leken er toch net niet op. Dit had ongetwijfeld te maken met de torenhoge kosten die komen kijken bij het implementeren van de beroemde acteurs, maar vreemd voelde het wel. Op Gamescom ging Square Enix in de herkansing met de game en we kregen nu ook de ruimte om de proloog van het spel te spelen.

Wie zich nog steeds zorgen maakt om het uiterlijk van de Avengers kunnen we geruststellen; na een paar minuten spelen, maak je je daar totaal niet meer druk om. Wat wel achterblijft, is een overdonderd gevoel, want het eerste deel dat we hebben gespeeld, zat bomvol actie en kende praktisch geen rustmoment.

Het begint allemaal wanneer de superhelden op het hoogtepunt van hun populariteit zijn. Tijdens een Avengers Celebration-event gaat het echter helemaal mis. Dichtbij het evenement vindt namelijk een grote explosie plaats op de Golden Gate Bridge, waarna je met Iron Man en Thor poolshoogte gaat nemen. Als eerste kruip je in de huid van Thor om met behulp van zijn legendarische hamer de nodige tegenstanders tegen de grond te werken. Het vechten voelt behoorlijk natuurlijk en het is een genot om de ene na de andere vijand uit te schakelen. Na een paar minuten voel je jezelf al een behoorlijke Avenger en dat is natuurlijk het gevoel dat de ontwikkelaars je willen geven.

In het halve uur dat volgt, kruip je achtereenvolgens in de huid van Iron Man, Hulk, Captain America en Black Widow, met wie we een eindbaasgevecht mochten aangaan, waarna de proloog voorbij was. Duidelijk is dat het een game is uit de koker van Crystal Dynamics, die ook de recente Tomb Raider-games ontwikkelden. Marvel’s Avengers is een aaneenschakeling van spectaculaire gevechten, quicktime-events en minstens zo spectaculaire cutscenes. Wat opviel, is dat het niet moeilijk was om de proloog te overleven, dus we hopen wel dat de moeilijkheidsgraad nog wat omhoog gaat gedurende het uiteindelijke verhaal.

Marvel's Avengers

In de volledige game hebben Square Enix en Crystal Dynamics nog het een en ander voor ons in petto. Je zult het verhaal namelijk niet helemaal alleen hoeven doen. Op de map van de game kun je kiezen uit meerder missies, waarbij je er een aantal met vijf medespelers kunt doen en elke speler in de huid kruipt van een enkele Avenger. We hebben dit nog niet kunnen uitproberen, maar dit klinkt natuurlijk ontzettend goed. Ook zijn er genoeg collectibles uit de geschiedenis van Marvel te vinden, waaronder een hoop kostuums. Zo kun je bijvoorbeeld de Hulk in een deftige smoking steken, iets dat comic-fans zich ongetwijfeld kunnen herinneren.

Marvel’s Avengers lijkt een mooie ode te worden aan de superheldengroep. De game speelt als een zonnetje en na een paar minuten ben je alweer vergeten dat je niet de film-acteurs hebt gezien. Daarnaast belooft het multiplayer-aspect een hoop plezier te gaan verzorgen en is er voor Marvel-liefhebbers meer dan genoeg te verzamelen.

Marvel’s Avengers¬†verschijnt op 15 mei 2020 en is te spelen op PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia en pc.