Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Tijdens de IFA in Berlijn is vandaag aangekondigd dat Braun Audio na 28 jaar terug op de markt komt met apparatuur. De LE-speakerrange maakt zijn terugkeer met drie modellen die gebaseerd zijn op de speakers die in 1959 verschenen. Uiteraard zijn de drie speakers voorzien van de modernste snufjes als Google AssistAnt en Apple Airplay.

Het design wijkt weinig af van het originele design in 1959, maar heeft alsnog een zeer modern uiterlijk. Dit wordt gecomplementeerd door knopjes voor de bediening, die lijken op een Braun-rekenmachine uit 1977, maar ook dit maakt het model niet minder modern. Alle drie de modellen kunnen zowel liggend als staand gebruikt worden en worden met elkaar gekoppeld middels de Google Home-app.

Tijdens een speciale presentatie kregen wij al een eerste indruk van de apparatuur en waren zeker onder de indruk. De verschillende boxen leveren allemaal een zeer goede geluidskwaliteit. Bijkomend voordeel in tegenstelling tot sommige andere systemen is dat je het systeem kun gebruiken in combinatie met andere boxen. Je hoeft dus geen volledig nieuw systeem te nemen.

Tevens werd getoond en verteld dat de Google AssistAnt met een simpele druk op de knop aan en uit te zetten is. De knop zet de microfoon daadwerkelijk mechanisch uit, zodat het gevoel van privacy altijd gewaarborgd blijft. De goedkoopste speaker, de Braun LE01, is al vanaf €379,- verkrijgbaar en levert in zijn eentje een hoge kwaliteit.