IFA19: Nieuwe Sony Xperia 5 onthuld

Johan van de Westerlo, 06 september 2019
Profiel

Tijdens de IFA in Berlijn heeft Sony al enkele nieuwe producten onthuld waaronder een headset en oordopjes. Ze hebben ook de Nieuwe Sony Xperia 5 onthuld, een slanke en compacte smartphone.

De Xperia-serie draait al even mee in de smartphonedivisie van Sony. Hier wordt nu een nieuw model aan toegevoegd, met hoogwaardige specificaties. Het toestel is onder meer voorzien van een 6,1-inch OLED-scherm met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Voor de processor is gekozen voor de Snapdragon 855c, ondersteund door 6GB RAM-geheugen. Voor de opslag is er 128GB geplaatst. Je kan deze opslag eventueel uitbreiden middels een MicroSD-kaartje tot wel 512GB.

Aan de achterzijde treffen we een drietal camera’s aan, elk met 12 Megapixelsensoren. Net als bij de Xperia 1 is nu ook weer de autofocustechniek voor de ogen toegepast. Er is zowel een groothoeklens aanwezig als een grote telelens. Kortom, met de Nieuwe Sony Xperia 5 kan je elke gewenste foto maken. Het is overigens ook mogelijk om burstopnames te maken tot wel 10 frames per seconde. Hiermee worden zelfs bewegende voorwerpen haarscherp vastgelegd.

De Xperia 5 leent zich uitermate goed voor foto- en filmproducties. Dit komt mede door het 21:9 CinemaWide-beeldscherm en de ingebouwde Dolby Atmos-speakers. Middels de Cinema Pro-app is het mogelijk om op professionele manier je foto’s en video’s te bewerken.

De nieuwe Sony Xperia 5 is vanaf volgende week te bestellen. De eerste modellen worden in oktober dit jaar verscheept. Het toestel is beschikbaar in de kleuren blauw, zwart en grijs. Helaas zijn er nog geen prijzen bekend.