IFA19: Netgear Orbi 6 WiFi Mesh zorgt voor complete dekking

Johan van de Westerlo, 06 september 2019
Profiel

Netgear kennen we voornamelijk van netwerkcomponenten zoals switches en routers. Tijdens de IFA in Berlijn hebben ze ook de Netgear Orbi 6 WiFi Mesh onthuld. Dit systeem zorgt ervoor dat je overal in je huis een volledige dekking hebt met draadloos internet.

Veel huizen kampen met problemen als het gaat om hun draadloze internet. Het signaal kan zwak zijn wanneer ze naar een andere verdieping in het huis gaan of het kan zelfs ook zijn dat er helemaal geen signaal is. Er zijn dan verschillende oplossingen waaronder het verplaatsen van het signaal, maar je kan ook gebruikmaken van de Netgear Orbi 6. Dit is een Mesh-systeem dat ervoor zorgt dat de apparaten met elkaar gekoppeld worden en zo zorgen voor een algehele dekking in het hele huis.

Ook wordt er vandaag de dag steeds meer dataverkeer gegenereerd. Er wordt meer gestreamd dan ooit en ook de kwaliteit van de streams wordt steeds hoger. Er worden steeds meer 4K- en later zelfs 8K-beelden gestreamd. Deze flinke datapaketten zullen dan wel via een draadloos signaal verwerkt moeten worden. De Orbi 6 is hierop voorbereid en zal dus een bijzonder snelle en stabiele verbinding leveren.

De Orbi 6 maakt gebruik van Netgears gepatenteerde tri-band-mesh-technologie met een gepatenteerde dedicated backhaul voor de ultieme smart home-ervaring met naadloze roaming. Dit houdt in dat wanneer je door het huis loopt, je altijd verbinding maakt met het sterkste signaal. Is een volgend punt stabieler, dan wordt dit automatisch omgeschakeld zonder dat je er niets van merkt. Dit werkt op zowel 2,4GHz als 5GHz.

De Netgear Orbi 6 WiFi Mesh is vanaf volgende maand verkrijgbaar voor de adviesprijs van €799,-.