IFA19: Diesel Axial-smartwatch aangekondigd

Johan van de Westerlo, 06 september 2019
Profiel

De IFA draait op volle toeren en het nieuws stroomt binnen. Verschillende fabrikanten staan op de beursvloer om hun nieuwe producten te tonen. Een van deze nieuwe producten is de Diesel Axial-smartwatch.

Diesel staat voornamelijk bekend om hun kleding, maar ze hebben ook verschillende horloges in hun assortiment. Aan dit portfolio wordt nu ook de Diesel Axial-smartwatch toegevoegd. Diesel heeft bij de ontwikkeling gekozen voor een robuuste afwerking als het gaat om het design van de behuizing. De Axial beschikt daarmee over een industriële look en is verkrijgbaar in de kleuren gunmetal, zilver, brons of stainless steel. Daarbij kan er ook gekozen worden voor verschillende kleuren bandjes, namelijk zwart leder, blauw denim of gunmetal roestvrij staal.

Middels de ingebouwde speaker en microfoon is het mogelijk om telefoongesprekken direct vanaf de smartwatch te voeren. Ook werkt de microfoon goed om gebruik te maken van Google Assistant. Er zijn verschillende nieuwe features toegevoegd om het meeste uit je accu te halen. Zo biedt de Extended Battery Mode de mogelijkheid om verschillende functies uit te schakelen en zo dagenlang je smartwatch te gebruiken zonder op te laden. Essentiële functies en de hartslagmeter zullen overigens wel gebruikt kunnen worden. Op de 8GB opslagruimte staan al enkele voorgeïnstalleerde apps zoals Cardiogram, Spotify en Noonlight.