Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Op de techbeurs voor consumenten in Berlijn heeft Garmin onder andere nieuwe modellen getoond van hun slimme horloges. Daarbij hebben ze aangegeven dat het om waterdichte Garmin-smartwatches gaat.

Het gaat om vernieuwde modellen in de Vivoactive en de Vivomove-series. In de laatstgenoemde serie hebben we de Vivomove Style en Luxe-uitvoering. Beide modellen zijn voorzien van een amoled-scherm met een resolutie van 240 x 240 pixels. De Vivomove 3 en 3S hebben een oled-scherm met een resolutie van 64 x 132 pixels. Dit scherm is overigens niet voorzien van een kleurendisplay. De Style heeft een aluminium behuizing waar de Luxe een roestvast stalen behuizing heeft. De 3 en 3S hebben een behuizing van composiet met koolstofvezel.

Zoals vermeld zijn deze modellen nu ook waterdicht tot 5 atmosfeer. Dit houdt in dat je er prima mee kunt gaan zwemmen. Standaard staan er ook al enkele apps op geïnstalleerd waarmee je verschillende sportactiviteiten kunt bijhouden, waaronder zwemmen, golf, fitness en yoga.

De Vivoactive 4 is de vernieuwde smartwatch in de Vivoactive-serie. Dit model is nagenoeg gelijk aan de Vivomove Style als we kijken naar de specificaties. Een van de grote verschillen is dat de Vivoactive 4 is voorzien van een speciale muziekapp waardoor je niet direct een smartphone nodig hebt om muziek te luisteren. Ook heeft deze uitvoering een ingebouwde GPS-functionaliteit. Dit maakt het slimme horloge minder afhankelijk van je smartphone. De Vivoactive 4 is evenals de andere nieuwe uitvoeringen ook waterdicht tot 5 atmosfeer.