Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

De Final Fantasy Crystal Chronicles-releasedatum is in aanloop naar de Tokyo Game Show 2019 alvast onthuld met een nieuwe trailer. Vanaf 23 januari 2020 zullen we met deze co-op-ervaring voor Final Fantasy aan de slag kunnen gaan op de PlayStation 4 en Nintendo Switch. De game zal ook verschijnen voor iOS- en Android-apparaten. 2020 voelt nog erg ver weg, maar 23 januari is maar zo’n vier maanden van ons verwijderd!

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition is een remaster van de game die oorspronkelijk verscheen voor de Nintendo GameCube. Samen met andere mensen spelen stond centraal in deze game, wat het des te vreemder maakte dat je om samen te spelen allemaal een eigen Game Boy Advance op de GameCube aan moest sluiten. Dit zal nu gelukkig een stuk makkelijker gaan, aangezien je niet alleen online zal kunnen spelen, maar er zelfs crossplay zal zijn om tussen verschillende systemen te spelen. Of deze crossplay beschikbaar is tussen alle vier de platformen of bijvoorbeeld alleen tussen de Switch en de PlayStation 4, is nog niet bekend. Verder zit er ook wat nieuwe content in de game en heeft het geheel natuurlijk een audiovisuele upgrade gehad.

De Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition zal op de Tokyo Game Show ook te spelen zijn, dus wie weet zullen we binnenkort wat uitgebreidere gameplaybeelden te zien krijgen. Deze nieuwste trailer toont vooralsnog veelal dezelfde beelden als de aankondigingstrailer van exact een jaar geleden.